Christian vinder DM i Skills – igen

Hæder: Christian Egedal Olsen, der har læreplads hos Munkholm Slagteren i Holbæk, er blevet kåret til Danmarks bedste gourmetslagterlærling – igen.

Skills: Christian vinder DM for andet år i træk

Christian Egedal Olsen, der her ses sammen med børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), er for andet år i træk blevet kåret som landets bedste gourmetslagterlærling.

Foto: Lasse Lagoni

Holbæk: Efter tre hårde konkurrencedage til DM i Skills i Fredericia kunne Christian Egedal Olsen lørdag sænke skuldrene. For andet år i træk fik han nemlig en guldmedalje og titlen som årets bedste lærling indenfor sit fag.

Selvom Christian Egedal Olsen sidste år vandt DM i Skills i faget gourmetslagter, var han langt fra sikker på, at det ville gå på samme vis i år.

– Niveauet har været enormt højt, og de andre har været virkelig dygtige. Så jeg har været mere presset i år, udtaler Christian Egedal Olsen i en pressemeddelelse.

Christian Egedal Olsen tager uddannelsen til gourmetslagter på ZBC Roskilde og har læreplads hos Munkholm Slagteren i Holbæk. Siden oktober har han forberedt sig til konkurrencen sammen med sin mester.

Der var dyb koncentration hos Christian Egedal Olsen under konkurrencen.

– Vi har gradvist trænet mere og mere. Her i januar har det været hver dag, både i arbejdstiden og efter arbejde. Så meget som jeg har haft tid og mulighed for, udtaler Christian Egedal Olsen.

Foruden æren er det også en kæmpe oplevelse at deltage i konkurrencen, og derfor var Christian Egedal Olsen heller ikke i tvivl om, at han skulle med igen i år.

I pressemeddelelsen siger han:

– Det var sjovt sidst, og det er meget lærerigt, så det ville jeg gerne igen. Og det var lige så fedt som første gang, hvis ikke bedre.

Christian Egedal Olsen skal til svendeprøve sidst i februar. Derefter skifter han titlen som lærling ud til svend, men forsætter hos Munkholm Slagteren.

Sådan så Christian Egedal Olsens kreationer ud til DM i Skills.