Burger King vil overtage legelandsgrund på Torpet

Efter fem år har Mette Lykke Kruel opgivet planen om familierestaurant og legeland ved Holbæk Mega Center. MT Foods er klar til at købe grunden, hvis kommunen er klar til at slække på restriktioner.

Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.)

Holbæk kan blive næste stop på Burger Kings erobringstogt. Martin Thomsen fra MT Foods A/S, der ejer Burger King i Esbjerg, har kig på grunden Torpet 32 ved Holbæk Mega Center.

Grunden er skræddersyet til restaurations-formål og skulle være rammen om en familierestaurant med tilknyttet legeland – et nu kuldsejlet projekt med Mette Lykke Kruel, Udby, som initiativtager og ejer af grunden.

Martin Thomsen har haft kig på grunden og forhandlet om køb i cirka et halvt år. Men før han køber, bygger og åbner en Burger King med drive-in, har han søgt om dispensationer fra lokalplanen.

Forvaltningen i teknik og miljø kan dog ikke anbefale en 15 meter høj reklame-pylon og 18 meter høje flagstænger, i stedet foreslår de henholdsvis fem meter og 8,5 meter. Forvaltningen anbefaler også politikerne i udvalget for teknik og mijø på det kommende møde at sige nej til at rykke bygningen væk fra byggelinjen ud mod Stenhusvej, men ja til at vende byggeriet og give plads til drive-in, bygge med fladt tagpaptag og droppe en høj hæk ud mod Holbæk Planteskole.

– Vi har talt med kommunen flere gange, fordi lokalplanen volder problemer og forklaret og begrundet vores ønsker og behov. Indstillingen fra forvaltningen er da positiv, men der er stadig hurdler at løse, før vi investerer mange penge i grund og byggeri. Vi kan leve med at bygge helt ud til Stenhusvej, men en pylon på fem meter er lavere end det tilladte byggeri i området og gør os ikke synlige, understreger Martin Thomsen.

Lige nu har MT Foods tre andre projekter ud over Holbæk, men han håber, kommunen er klar til at slække lidt mere på restriktionerne, for Burger King i hans øjne er et plus for byen og centret.

– Falder alt i hak, kan vi hurtigt bygge og åbne Burger King med 40 til 50 arbejdspladser, men næppe før i 2010. Vi tør satse i krisetid og tror, tendensen med at købe færdigmad stiger, for alle får mere travlt. Udfordringen i Holbæk er, at efter klokken 18 er der ikke meget liv og trafik i området, så vi skal trække folk ud kun for at købe mad, bemærker Martin Thomsen.

Han begyndte i Burger King på gulvet og var på et tidspunkt chef i kæden, inden han sammen med Frede Christensen og Thomas Sørensen stiftede MT Foods og blev franchisetager af Burger King i Esbjerg. Martin Thomsen er administrerende direktør, men er stadig med på gulvet.

– Det vil jeg også være i Holbæk for at oplære personalet i vores høje krav til service, rengøring og vedligeholdelse, tilføjer Martin Thomsen.