Brugs fylder 100 år i fin form

Foto: Mie Neel, Anders Tilsted

Dagli'Brugsen i Tuse fylder 100 år i år, og det sker i fin form. For efter flere år med underskud kom brugsen ud af 2013 med et lille overskud.

Godt nok var overskuddet kun på 10.000 kroner, men det skal ses i lyset af, at Rema 1000 i november sidste år åbnede en butik kun 2,5 kilometer fra Tuse.

På trods af Rema 1000-butikken har den lille brugs fortsat fremgangen i de første måneder af 2014. Det fortæller uddeleren for SuperBrugsen i Højby, der i 2011 fusionerede med Dagli'Brugsen i Tuse.

– I år har vi indtil nu haft tre procents fremgang i forhold til sidste års resultat, som vi var super tilfredse med, fortæller uddeler Henrik Andersen.

Inden Rema 1000-butikken åbnede, var flere overbeviste om, at det ville betyde døden for den lille lokale brugs. Men det er der altså ikke noget, der tyder på. Tværtimod ser det ud til, at Tuse-borgerne nu støtter ekstra op om butikken, hvor der er 16 ansatte inklusiv ungarbejdere.

Uddeler Henrik Andersen understreger, at man absolut ikke har nogen planer om at lukke butikken. Til gengæld har man i de næste mange år heller ingen planer om at bygge en helt ny butik på den grund ved Hyldager på Tuse Byvej, som brugsforeningen købte for nogle år siden.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt lørdag.