Børneyoga giver ro i krop og sjæl

Marie har et yogatilbud til børn

Marie Taylor har dyrket yoga i 14 år og mærket, hvordan det giver en indre ro. Hun vil hjælpe andre med at finde hjem til sig selv i sit studie Yoga Leaf i Borgergården i Holbæk, det gælder voksne og nu også børn.

Foto: Proshots.dk

Børns hverdag er fyldt med indtryk fra morgen til sengetid, det kan være svært at koncentrere sig i alt det, der larmer bogstaveligt og i overført betydning. Men på første sal i Borgergården har Marie Taylor, Holbæk, et middel, der kan give ro i krop og sjæl – yoga i børnehøjde.

Det første otte ugers børnehold i hendes studie Yoga Leaf begynder 31. marts med plads til otte børn fra fem til syv år.

– Min plan er at have flere børnehold på flere ugedage. Det er yoga tilpasset børn, hvor alle kan være med. Det er øvelser, fordybelse og afspænding kombineret med leg og historiefortælling i et letforståeligt sprog og korte intervaller, forklarer Marie Taylor.

Med simple øvelser for krop og åndedræt og afspænding får børnene bedre kropsforståelse, øget selvværd og selvtillid, bedre koncentrationsevne og indre ro, tilføjer hun.

Børnene går i et forløb ligesom nogle voksenhold. Men Yoga Leaf bruger også klippekort på drop-in hold.

– Her er tilmelding fra gang til gang. Det er fleksibelt for mennesker, der ikke kan komme på et fast tidspunkt hver uge. Med klippekort kan de komme, når det passer ind i deres hverdag, siger Marie Taylor.

Yoga er for alle, og der er yoga på alle niveauer fra øvede til nybegyndere, til kvinder og mænd og i alle aldre.

Planen er også at tilbyde hold på engelsk til de udlændinge i Holbæk, der ikke forstår dansk.

Yoga Leaf på første sal i Borgergården i Ahlgade tilbyder Vinyasa-, astanga- og hathayoga for voksne.

Marie Taylor holder åbent hus 15. april fra 10 til 16 med lidt at spise og drikke og mulighed for voksne og børn at prøve de forskellige typer yoga.

Marie Taylor har dyrket yoga i cirka 14 år, og det har givet hende indre ro i en travl hverdag med job, mand og børn.

Efterhånden opstod lysten til at give glæden på krop og sind gennem yoga videre til andre, og hun sagde sit fuldtidsjob op med online markedsføring for at tage en yogalæreruddannelse.

Hun åbnede Yoga Leaf sidst i 2022 og har siden tilføjet uddannelsen til børneyogalærer.

Navnet på studiet er inspireret af hendes gåmeditationer i skoven.

Leaf er engelsk for blad, og bladet er et symbol på hendes holdning til yoga. Det vil sige, at det handler om mangfoldighed, skønhed og lethed, at yoga er for alle uanset udseende og køn, og at mennesker som blade forandrer sig med alderen.

Marie Taylor deler lokalet med psyko- og naturterapeut, stresscoach, instruktør i mindfulness og yoga Vivian Lund Hansen og hendes Mmm Yoga.

Det er to selvstændige yogastudier, men de samarbejder og henviser til hinanden.