Biljagt i Holbæks gader

Med en fart på op til 120 km/t i timen forsøgte en bilist at stikke af fra politiet. Han er lørdag blevet fængslet i fire uger.

Holbæk lagde fredag aften gader til en dramatisk biljagt, hvor politiet til sidst så sig nødsaget til at bruge patruljevognen til at skubbe flugtbilen i grøften på Kalundborgvej.

Jagten begyndte på Munkholmvej klokken 22.02, da en patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi bemærkede en bil, der muligvis kunne blive kørt af en spritbilist.

Det viste sig dog hurtigt, at det var en 20-årig mand fra Kalundborg, som politifolkene genkendte som én, der er kendt for blandt andet biltyverier og hasarderet kørsel.

Bilen stoppet på Kalundborgvej

Med et opkald til vagtcentralen i Roskilde blev det også klarlagt, at bilen var efterlyst som stjålet. Den 20-årige havde ikke lyst til at tale med politiet, og i stedet kørte han af sted med høj fart.

Flugten gik med op til cirka 120 km/t i timen gennem byen. Patruljevognen fik tilkaldt assistance fra endnu en vogn, og jagten fortsatte ad Valdemar Sejrsvej og ud ad Kalundborgvej.

– Her blev det vurderet, at det var på tide at få stoppet kørslen, og det skete ved, at en patruljevogn skubbede bilen ud i grøften. Der skete kun materiel skade, fortæller vagtchef John Jensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Bilisten er varetægtsfængslet

Politiet ville ellers have forsøgt at stoppe den flygtende bilist ved at lægge de såkaldte sømmåtter, stinger spikes, ud på vejen, men det nåede man ikke i dette tilfælde.

Den 20-årige fra Kalundborg havde sin jævnaldrende kæreste med i bilen. Hun blev også anholdt og sigtet for medvirken til brugstyveri af bilen, men bliver løsladt i løbet af lørdagen.

Derimod blev den 20-årige mand lørdag eftermiddag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger for det aktuelle samt flere tidligere forhold. Han er sigtet for indbrud, brugstyverier af biler, at have forvoldt fare for andre med hasarderet kørsel samt i flere tilfælde at være kørt fra politiet, når han blev forsøgt standset.