Alsidigt forårsprogram i højskoleforeningen

Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik)

Holbæk Højskoleforening har tre foredrag, en generalforsamling med underholdning, to kulturture og et højskoleophold på programmet.

Det første foredrag har allerede fundet sted den 16. januar og handlede om den berømte spanske arkitekt Antoni Gaudi fra Barcelona. Dette foredrag kunne ses som en optakt til højskoleforeningens rejse til Barcelona til efteråret.

Fra de hjemlige himmelstrøg tegner forhenværende rektor Henrik Hagemann den 13. februar et personligt portræt af statsminister Anker Jørgensen i foredraget som har fået titlen »Tillidsmand og statsmand«. Henrik Hagemann var i en årrække generalsekretær i Nordisk Råd og arbejdede tæt sammen med statsministeren. De bevarede et nært forhold, som varede helt frem til Anker Jørgensens død i 2016.

Sædvanen tro tager højskoleforeningen også en teater/musical-tur i det tidlige forår. Årets tur finder sted den 18. marts, hvor turen går til Det ny Teater og forestillingen »The Book of Mormon«. Kasper Holten har instrueret, og Silas Holst er en af de bærende kræfter blandt et væld af andre medvirkende.

Holbæk Højskoleforenings medlemsmøde den 27. marts byder på foredraget: »Tillid. Danmarks vigtigste råstof« med professor Gert Tinggaard Svendsen, som i mange år har forsket i emnet 'social tillid'. I udlandet har man undret sig over Danmarks og Nordens velstand på trods af få naturlige ressourcer. Gert Tinggaard Svendsens lille bog om emnet i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitet er oversat til flere sprog og går som varmt brød i blandt andet Kina, der ser 'social tillid' som en faktor, der for alvor kan øge økonomien.

Foreningens årlige generalforsamling afholdes den 17. april og afsluttes med underholdning ved revydirektør og skuespiller Bente Eskesen.

Maj måneds aftentur med Holbæk Højskoleforening finder sted tirsdag den 22. maj og går med bus igennem det kønne landskab til Den rytmiske Højskole i Vig.

Forårssæsonen afsluttes med en uges højskoleophold på højskolen Marielyst på Falster den 10. til 16. juni.

Det kræver ingen forudsætninger at blive medlem af foreningen, og man kan tegne medlemskab i forbindelse med de enkelte arrangementer, der foregår i Sortebrødreklosteret.