Så meget har Hørsholms borgere sparet på strømmen

Radius har noteret store besparelser i kundernes elforbrug. Det gavner grøn omstilling

Så meget har vi skruet ned for elforbruget

Hørsholms borgere har for alvor skåret ned for strømforbruget i oktober, viser opgørelse fra elnetselskabet Radius.

De høje elpriser har fået lysten frem hos de fleste til at spare på energien.

En ny opgørelse fra elnetselskabet Radius viser, at elforbruget for private husstande er faldet med 15 procent i oktober sammenlignet med sidste år i de områder, hvor Radius driver elnettet.

I Hørsholm Kommune er elforbruget faldet med 15,6 procent – svarende til lidt over 5.000 megawatt.

Bedst til at spare er de ifølge Radius i Halsnæs og Gribskov med lige over 25 procent. I den anden ende af skalaen ligger Brøndby og København, der kun har skåret elforbruget ned med 10-11 pct.

Artiklen fortsætter under grafik…

Sådan har elforbruget ændret sig i oktober i forhold til samme tidspunkt sidste år. Jo mørkere blå farve, desto højere fald i elforbruget. Hørsholm Kommune ligger med sin 15,6 procent nedgang i midten omkring kommunegennemsnittet.

Sparetendens fortsætter

Den samlede besparelse for de 31 kommuner og knap 1 million husstande i Radius’ netområde lyder på hele 30,5 giga watttimer. Det svarer til det årlige elforbrug for 88.407 almindelige husstande.

Dermed fortsætter sparetendensen fra september, hvor elforbruget faldt med 12,2 procent.

Ifølge administrerende direktør hos Radius Elnet, Jens Fossar Madsen, er det positivt, at forbrugerne er bevidste om at spare på energien.

Fakta om Radius Elnet

Radius driver det elnet, som forsyner 1 million hjem og virksomheder i Københavns-området, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland.

Radius ejer kablerne i jorden og de elmålere, der opgør kundernes elforbrug, og det er Radius, der har ansvaret for, at kunderne har strøm i kontakten hver dag.

– Vores tal viser tydeligt, at de exceptionelt høje elpriser har øget bevidstheden om vores energivaner og -forbrug. Danskerne sparer på energien og forsøger at energioptimere, og det er naturligvis godt for den enkeltes økonomi. Men det er også godt for samfundet, fordi vi i Europa ikke har uanede mængder energi at bruge af for tiden, siger Jens Fossar Madsen i en pressemeddelelse.

Flytter forbruget

Radius Elnet kan også se, at elkunderne i Hørsholm slår til, når elpriserne er lave. Det betyder, at de blandt andet flytter noget af elforbruget væk fra de tidspunkter, hvor der er mest travlhed i elnettet.

Det mener Jens Fossar Madsen lover godt for den grønne fremtid, fordi det kan være med til at gøre den grønne omstilling billigere.

Det hjælper også i forhold til milliardinvestering der venter i udbygning og forstærkning af elnettet. For udnyttes kapaciteten bedre, bliver behovet for at udbygge elnettet mindre.

– Det er vigtigt, at danskerne tager disse gode vaner med sig ind i fremtiden, siger Jens Fossar Madsen.

Hørsholms borgere har for alvor skåret ned for strømforbruget i oktober, viser opgørelse fra elnetselskabet Radius.