Museum er reddet fra lukning: Får plads på finansloven

Karen Blixen Museum Rungstedlund er reddet fra lukning. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis og Ugebladet Hørsholm fra flere uafhængige kilder.

Museum er reddet: Får plads på finansloven

Karen Blixen Museum Rungstedlund er reddet fra lukning. Det erfarer Frederiksborg Amts Avis og Ugebladet Hørsholm fra flere uafhængige kilder. Arkivfoto

Med en årlig bevilling på tre millioner kroner på finansloven og en øget bevilling fra Hørsholm Kommune er Karen Blixen Museum Rungstedlund ikke længere lukningstruet.

Det erfarer Frederiksborg Amts Avis og Ugebladet Hørsholm fra flere uafhængige kilder.

Museet fik oprindeligt ikke forlænget sin midlertidige årlige bevilling på tre millioner kroner i den tidligere regerings finanslovsforslag for 2023. Derfor var museet lukningstruet, og en lukning ville ifølge museumsdirektør Elisabeth Nøjgaard ske "inden for en overskuelig årrække“.

Det oplyste museumsdirektøren til Ritzau i september sidste år.

Siden den midlertidige årlige bevilling ikke blev fornyet, har flere meldt sig i kampen for museet. Blandt andet forfatter og historiker Tom Buk-Swienty, der står bag flere bøger om Karen Blixen og hendes familie.

– Det er en eklatant mangel på Kulturel og historisk forståelse for familiens betydning for historien, hvis man ikke holder hånden over det hus. Det er Danmarkshistorie helt ned til rødderne, sagde han med henvisning til både Karen Blixen selv og hendes slægt til Frederiksborg Amts Avis den 17. september sidste år.

Hvordan han betragter Karen Blixen og hendes historiske familie, kan du læse her: