Håndværkertilbuddet var bevaringsværdigt

Foto: Thomas Arnbo, Julie Grothen

Rungsted: Den tidligere ejer fik nej til at rive Sanskegården ned, så for et års tid siden overtog Nicolas Dahl Wulf et forfaldent hus med en tilgroet have og en vurdering som bevaringsværdigt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Developeren havde købt en stor grund på 3.700 kvadratmeter, som nu var udstykket i tre grunde, hvor der skulle bygges nye huse. Men Kommunalbestyrelsen i Hørsholm nedlagde forbud mod at rive det eksisterende hus på grunden ned, fordi villaen er en "arkitekturhistorisk interessant villa" og vurderet til at være bevaringsværdigt.

– De stod med et problem. De havde købt et faldefærdigt hus, som de ikke måtte rive ned, fortæller Nicolas Dahl Wulf, der i dag til gengæld kan glæde sig over, at han kan kalde sig ejer af bindingsværkshuset, som har fået en ordentlig overhaling.

Nicolas Dahl Wulf arbejder til daglig som totalentreprenør på istandsættelsesprojekter i sit eget firma. Derfor troede han på projektet med Sanskegården, selvom haven var helt tilgroet og det gamle hus var i særdeles dårlig stand.

Der er ikke meget tilbage af det oprindelige hus. Men husets unikke symmetriske form er bevaret, og det er sammen med bindingsværket en af årsagerne til, at huset er blevet vurderet som bevaringsværdigt.

Det blev bygget i 1927, dengang en del af Rungsted var et kvarter af sommervillaer for velhavere, som kunne komme kørende med kystbanen. Mange af sommerresidenserne havde en noget mere romantisk og fantasifuld udformning end ellers.