Anders var med, da stjålne både blev fundet: »Jeg er stadig chokeret«

Foto: mariadahl2970

Henkastede cykler, biler, påhængsmotorer og en stor mængde værktøj var en del af det syn, der mødte Anders Myralf, direktør for Kongelig Dansk Yachtklub, da han sammen med Københavns Politi fandt de to gummibåde, som tidligere på ugen blev stjålet fra Rungsted Havn midt om natten. Det fortæller han til Frederiksborg Amts Avis.

– Jeg var dybt chokeret, fortæller direktøren, inden han fortsætter:

– Vi fandt begge både, og de blev fundet i en haveforening i Sydhavnen, der hedder musikbyen, og som ligger ved Kalvebod Strand. Vi fik et tip i form af et foto fra én, der var ude og cykle overfor Kalvebod Strand. Vedkommende så bådene ligge i vandløbet og kontaktede os. Politiet kom ud til haveforeningen ud for det hus, som cyklisten havde set bådene ligge foran, siger han.

Kunne ikke gå frit

Anders Myralf, der stadig er overrasket over det syn, som mødte ham og betjentene fra Københavns Politi, da de kom ind på grunden, som bådene var blevet set ligge ved, fortæller, at man dårligt kunne bevæge sig omkring.

– Vi kom ind på en grund, hvor man ikke kunne bevæge sig frit. Der var containere, trailere, gummibåde, biler og værktøj over det hele. Da vi kom om på bagsiden af huset var vandløbet, hvor der lå i hvert fire gummibåde lige foran grunden – den ene af dem var vores. På hele grunden var der måske tre gummibåde på land og der lå fire i vandet. I vandløbet og rundt i området ved haveforeningen var der gummibåde alle steder. Vi så knallerter, scootere, biler og bådmotorer overalt, fortæller han.

Tegn på tyveri

Hækkene foran husene i haveforeningen var så tætte, at man ikke kunne se vandløbet fra landsiden, og samtidig var området fyldt op med mystiske genstande, hvoraf i hvert fald en del af dem bar tydelige tegn på tyveri.

– Mange både havde fået malet motorerne over, ligesom det var tilfældet med vores, og på de både, jeg så, var registreringsnumrene på motorer og både skrabet væk. Hvis man mangler en gummibåd, er det her nok stedet at lede, fortæller Anders Myralf yderligere og afslutter:

– Jeg blev vildt overrasket over området. Jeg er faktisk stadig chokeret.