Virtuos kommer med fascinerende fakta og urgamle legender

Koncert: Der er mulighed for at opleve en internationalt anerkendt kunstner i Taastrup.

Virtuos kommer med fascinerende fakta og urgamle legender

Der er mulighed for at opleve en internationalt anerkendt kunstner i Taastrup. PR-foto

Fløjtens historie er i sig selv et eventyr, og når man dertil føjer legender om instrumentet og fløjtetoner fra urtid til nutid, så er der virkelig lagt op til en eventyrligt koncert med skønsom blanding af fakta, fiktion og fantastisk fløjtemusik.

En koncert, der kan opleves i Taastrup Kulturcenter mandag 17. april klokken 19.30, hvor Poul Høxbro, som er en international anerkendt fløjtevirtuos, kommer og spiller hos Taastrup Musikforening.

Poul Høxbro er en international anerkendt fløjtevirtuos. PR-foto

Han har samlet et udvalg af sine fløjter og præsenterer dem sammen med fascinerende fakta, urgamle legender og nøje udvalgte fløjtestykker i programmet Fløjtens Magi.

En enmandsforestilling, som spænder fra urtid til nutid; fra Europa til det fjerne Østen.

Poul Høxbro er en kunstnerisk og musikalsk pionér. Han er mest kendt og anerkendt for sit banebrydende arbejde med middelalderens fløjte- og trommetradition, som han har været medvirkende til at løfte frem af glemslen, præsentere og integrere i alle mulige musikalske gener på scener overalt i verden.

For år tilbage blev han udvalgt som én af blot ni fløjtenister fra hele verden til at lave projektet "Magic Flutes" ved Tysklands største folk- og world music festival i Rudolstadt.

Poul Høxbro mestrer også fløjter som low whistle, seljefløjte og xun; og altid forsøger han at presse instrumenterne til deres yderste grænser og forny både deres repertoire og musikalske roller.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976