Tiltalte nægter sig skyldige i Ricko-drab

To unge står ved Glostrup Ret tiltalt for brutalt knivdrab på Høje Taastrup Station. Begge nægter at stå bag.

Foto:
Den dræbte Ricko bliver mindet på Høje Taastrup Station.
Den dræbte Ricko bliver mindet på Høje Taastrup Station.

Retten i Glostrup har onsdag morgen taget hul på retssagen mod to unge mænd, som står tiltalt for drabet på den 19-årige Ricko Træholt på Høje Taastrup Station en lørdag aften i oktober sidste år.

Med adskillige berørte pårørende til både offer og tiltalte på tilhørerrækkerne blev 17-årige HS og den smilende 20-årige TY ved ni-tiden eskorteret ind i retslokalet iført håndjern.

Umiddelbart efter retsmødets begyndelse gør deres to forsvarsadvokater det klart, at begge nægter at have dræbt Ricko Træholt og stå bag drabsforsøg på en 16-årig dreng samme aften.

– Min klient nægter sig skyldig i forhold et og to, siger advokat Torben Bagge, som repræsenterer TY.

Ricko Træholt, der voksede op på den københavnske vestegn, mistede livet, da gerningsmændene under et slagsmål den 12. oktober trak en kniv og stak ham i halsen og brystet.

Da politiet nåede frem til stationen ved 20-tiden, lå den 19-årige mand død i ankomsthallen.

Tiltalen mod HS og TY lyder ligeledes på drabsforsøg, da også en 16-årig dreng fra Hedehusene blev overfaldet med flere knivstik under slagsmålet. Ifølge anklageskriftet blev den 16-årige også forsøgt slået i hovedet og på kroppen med en hammer.

HS erkender, at han var på Høje Taastrup Station på gerningstidspunktet, og at han udøvede vold mod den 16-årige. Men han nægter drabsforsøg.

Den 16-årige blev efterfølgende bragt til Rigshospitalet og slap med livet i behold.

Dagen efter drabet blev HS og en 18-årig mand varetægtsfængslet i fire uger i sagen. Men efter blot fire dage bag tremmer blev den 18-årige løsladt igen, da politiet måtte sande, at han var uskyldig.

De tiltalte er desuden under anklage for en række mindre lovovertrædelser. Blandt andet står TY tiltalt for at have stjålet knap 65 liter benzin fra en tankstation.

Anklagemyndigheden har for TY's vedkommende nedlagt påstand om udvisning af Danmark.

Sagen fortsætter over flere dage.