Taastrup Elite Badminton får god afslutning i grundspillet

Taastrup Elite Badmintons?s englænder Paige Butler vandt i damesingle.
Taastrup Elite Badmintons?s englænder Paige Butler vandt i damesingle.

Det har indtil videre været en hård sæson for Taastrup Elite Badminton's førstehold i 3. division.

En masse marginaler har været imod Taastrup-holdet og det er blevet til knebne 6-7 nederlag to gange og andre gange er forholdsvis store føringer sat overstyr. Lige før jul løsnede det dog lidt, da TEB vandt et tæt lokalopgør mod Roskilde med 7-6. Denne sejr, samt de points, som det er blevet til i sæsonens to 6-7 nederlag gjorde, at Taastrup Elite Badminton faktisk stod med en chance for at slutte grundspillet af med en 6. plads, hvilket for en måned siden så næsten umuligt ud.

Kravet var, at der skulle sejres mod Lillerød på udebane og det er ikke nogen let opgave. Ydermere så var kampen ekstra afgørende, idet et nederlag til Lillerød ville betyde, at Lillerød ville passere Taastrup Elite Badminton og sende Taastrup-holdet ned på en næsten katastrofal sidsteplads i grundspillet.

Weekendens kamp mod Lillerød startede fantastisk for TEB, idet begge mixdoubler blev vundet. Ikke noget træner Thomas Laybourn havde turde håbe på inden kampen, idet Lillerød er rigtigt stærke i mixdoublerne. Derefter vandt TEB også begge damesingler, det på trods af, at Lillerød havde forstærket sig med en pige fra deres 1. hold i 2. division. Store præstationer af TEB's englænder Paige Butler, samt det unge talent Ann-Sofie Ruus.

Der er også erfaring på TEB's hold og den står blandt andre Jonas Svennevig for. Og han sikrede TEB det femte point i holdkampen, men en 5-0 føring har TEB før haft og mistet igen.

Der var også lidt bekymrede miner, da Lillerød vandt de sidste tre herresingler. Heldigvis vandt Taastrup Elite Badminton én af de to damedoubler og kunne kigge frem imod de sidste tre herredoubler med en føring på 6-4. Der viste spillende træner Thomas Laybourn niveauet og vandt sammen med Magnus Toftegaard i to sæt og sikrede dermed den endelige sejr, der dog blev med mindste margin og lød på 7-6 til Taastrup Elite Badminton.

Og der var mere held til TEB, da Herlev slog Charlottenlund, hvilket gjorde at TEB passerede Charlottenlund i tabellen og går ind til det afgørende slutspil med et rimeligt udgangspunkt. Der skal dog flere sejre på kontoen, inden man kan se frem imod endnu en sæson i 3. division.

Det er bestemt målet for Taastrup Elite Badminton, der har været dygtige og heldige at sikre sig endnu en toptræner til kommende sæson. Det er den tidligere topspiller og nuværende U19 landstræner Rikke Olsen, der kommer til Taastrup og skal være med til at udvikle de unge spillere endnu mere. TEB har tænkt langsigtet og lavet en 2-årig aftale med Rikke Olsen.

Taastrup Elite Badminton har også et godt andethold, der i weekenden slog Ledøje-Smørum 8-5 og holdet skal nu spille om at rykke tilbage i Danmarksserien.