Kort før, toget kommer, ser han noget på skinnerne - og så løber han

Tamas Cseh var ude for noget af en oplevelse. Foto: Kasper Ellesøe

Det er lørdag morgen. Tamas Cseh står på Taastrup Station og venter på toget. Han skal på arbejde i Tisvildeleje. Der er et halv minut, til toget kommer, og han kan se toget i horisonten. Men så får han øje på noget, der ikke er, som det skal være.

På skinnerne er der en mand. Da Tamas Cseh ser ham, skynder han sig mod manden.

- Jeg så toget og løb og greb ham i armene og trak ham op på perronen fortæller Tamas Cseh, der kommer fra Rumænien.

Han husker det, som om toget kun er et par hundrede meter fra at køre ind på stationen. Men det lykkes Tamas Cseh at få reddet manden op fra den potentielt livsfarlige situation.

Da manden, der var på skinnerne, er kommet op på perronen, er han ikke ligefrem taknemmelig for at blive reddet, fortæller hans redningsmand.

- Han er meget aggressiv, han prøvede virkelig at kæmpe imod, men jeg holdt ham, selvom han spyttede mig i hovedet, fortæller Tamas Cseh.

Ekstraordinær handlekraft

Det lykkes at fastholde manden, indtil politiet når frem og tager over, og for den indsats har Tamas Cseh netop fået en dusør for sin indsats.

Det var politidirektør Kim Christensen fra Vestegnens Politi, der overrakte hyldesten for “at udvise resolut og ekstraordinær handlekraft”. Det skete til et arrangement på politigården i Albertslund.

For der er ingen tvivl om, at Tamas Cseh reddede mandens liv. Det viste sig, at det var en mand, der havde det svært.

- Jeg var sikker på, at han ønskede at dø. Man kunne se, at han var psykisk uligevægtig, fortæller Tamas Cseh, der var påvirket efter situationen.

- Jeg var virkelig chokeret bagefter. Men jeg gjorde dagens gode gerning. Jeg forventer ikke en dusør, og jeg er egentlig bare glad for at kunne hjælpe denne her fyr, siger han.

Hvad, tror du, var årsagen til, at du reagerede, som du gjorde?

- Da jeg var 11 år, så jeg en af mine venner blive ramt af et træ, så han døde. Hele mit liv har jeg haft dårlig samvittighed over, at jeg ikke kunne have gjort noget for ham. Så når jeg ser noget ske, så hjælper jeg så meget, det er muligt, siger Tamas Cseh.

Ros til redningsmænd

En af betjentene, der kom for at overtage situationen på Taastrup Station var indsatsleder Marianne. Hun ønsker ikke sit efternavn i artiklen af hensyn til sit job i politiet, men vil gerne fortælle om episoden, hvor hun var en af de første politifolk på stedet. Hun har også indstillet Tamas Cseh og de to andre mænd til dusøren.

Hun roser de tre mænd for deres handling.

- De får stoppet toget, og da vi kommer frem holder de manden fast, så vi kan tage over. Da de ser manden på skinnerne, er de ikke bange for at tage fat i ham fysisk og få ham i sikkerhed. Det er rigtig flot og fantastisk, at de gør noget i stedet for bare at kigge på, siger Marianne.

De to andre, der hjalp til, var også indstillet til dusør, men det har ikke været muligt for politiet at få fat i dem, da de muligvis ikke længere er i Danmark.

Det er omkring fire gange om året, at Vestegnens Politi uddeler dusører. Senet man gjorde det var i april 2023.

Her blev Søren hyldet for at lede politiet på sporet af en mistænkelig mand, mens 12-årige Silke reddede en pige på en bro over en motorvej.

Du kan kontakte Livslinien, hvis du har selvmordstanker eller er i anden alvorlig livskrise, eller hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

Telefonrådgivning: 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11-05

Man kan også få mailrådgivning og chatrådgivning. For at se åbningstider og for at skrive, gå ind på www.livslinien.dk

Tamas Cseh fik dusør af politidirektør Kim Christensen fra Vestegnens Politi. Foto: Kasper Ellesøe

Klik dig ind på , og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Indsatsleder Marianne var en af de første betjente på stedet. Foto: Kasper Ellesøe

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9975

Din henvendelse bliver behandlet fortroligt.