Lokal K-formand: Merete kommer ind

Med Søren Papes udmelding om, at han går efter statsministerposten, tror lokalformand på, at de Konservatives lokale kandidat, Merete Scheelsbeck, kommer i Folketinget ved næste valg.

Den konservative lokale folketingskandidat Merete Scheelsbeck er næsten sikker på at blive valgt til Folketinget ved næste valg. Foto: Kurt Scheelsbeck

Den konservative lokale folketingskandidat Merete Scheelsbeck er næsten sikker på at blive valgt til Folketinget ved næste valg. Foto: Kurt Scheelsbeck

– Jeg tror, Merete Scheelsbeck har store chancer for at blive valgt ind i Folketinget ved næste valg, lyder det med stor optimisme i stemmen fra Finn Søder, formand for vælgerforeningen i Det Konservative Folkeparti i Høje-Taastrup.

Den optimistiske melding kommer, efter Søren Pape her til formiddag har meldt ud, at han nu går efter at blive statsminister ved det næste folketingsvalg.

Da avisen fanger Finn Søder på telefonen, fortæller han, at han netop er i færd med at skrive til Søren Pape for at rose ham for at ’træde i karakter’ og give statsministerkandidaten sin opbakning.

– Selvfølgelig tror jeg på, at Søren Pape vinder. 100 procent. Det gør jeg, fordi vi vil samarbejdet med de andre partier hele vejen rundt, siger Finn Søder.

Merete Scheelsbeck strøg ind i byrådet ved valget i november . Nu er hendes chancer øget for at komme i folketinget. Foto: Lisbeth Jansen

Lokalformanden peger også på, at Merete Scheelsbeck var meget tæt på at blive valgt ind i Folketinget ved sidste valg, men hvor pladsen gik til Rasmus Jarlov, fordi partiet kun fik valgt ét mandat i Københavns Omegns Storkreds.

Men fordi Konservative står til en pæn mandatfremgang ved det kommende valg, vil Merete Scheelsbeck chancer for at blive valgt til Folketinget ifølge Finn Søder være særdeles gode.

– Ja, det gør jeg, hun har jo også været inde som suppleant for Rasmus Jarlov, lyder det med eftertryk fra formanden for De Konservative i Høje-Taastrup.

Det er endnu uvist, hvornår statsminister Mette Frederiksen (S) trykker på valgknappen. Men De Radikale har i sommer sagt, at hvis der ikke er udskrevet valg inden Folketingets samling den første tirsdag i oktober, vil De Radikale vælte regeringen. Ellers skal der være valg senest til juni næste år.