Håb i syne med gamle briller til nye øjne

Man kan indlevere sine brugte briller til Anytime i Hedehusene, der samler brugte briller ind til et projekt, hvor brillerne gives videre til borgere i Guatemala. PR-foto
Man kan indlevere sine brugte briller til Anytime i Hedehusene, der samler brugte briller ind til et projekt, hvor brillerne gives videre til borgere i Guatemala. PR-foto

Nu har du mulighed for at rydde op i gemmerne og samtidig give andre nyt håb – og nyt syn.

Den 8. oktober er det nemlig Verdens Synsdag, og i den anledning tager Anytime i Hedehusene imod aflagte briller, som ellers bare samler støv i skuffen. Brillerne vil give nye ejere i Guatemala bedre syn og forøget livskvalitet.

Så hvis man er vokset fra sine briller – enten stil- eller synsmæssigt – kan man nu glæde andre ved at indlevere de aflagte briller hos Anytime i Hedehusene, som herefter sender dem til værdigt trængende i Guatemala. Sammen med organisationen Syn for Sagen samler Anytime i Hedehusene nemlig briller ind til svagtseende i tredjeverdenslande, som ikke selv har mulighed for at købe nye briller.

Startskuddet til indsamlingen, som løber året ud, lyder den 8. oktober 2020. Denne dag er den officielle Verdens Synsdag, der hvert år afholdes for at sætte fokus på synsproblemer verden over. I år er der fokus på at give nyt håb til de mere end én milliard mennesker verden over, der har synsproblemer og manglende adgang til briller.

– I Danmark er det en selvfølge, at man går til optikeren, hvis man har svært ved at se, men i nogle lande er det slet ikke en mulighed. Jeg synes, det er fantastisk at tænke på, at vores brugte briller fra Hedehusene kan give mennesker i udviklingslande nyt syn og virkelig forandre deres liv, siger Pia Sølling Øhlers og fortsætter.

– Et ordentligt syn kan afgøre, om man lærer at læse og skrive – og får en uddannelse. At hjælpe lokalbefolkningen til et bedre syn er på den måde et vigtigt led i at skabe et værdigt liv og en bedre fremtid for rigtig mange. Den hjælp vil vi gerne være med til at give, og derfor er vi med i indsamlingen, fortæller hun.

Butikken tager med glæde imod alle slags briller og solbriller med styrke, for at kunne imødekomme så mange forskellige behov som muligt i modtagerlandet.

– Alle slags briller kan bruges, så længe stel og glas er intakte, uanset stil, styrke eller år på bagen. Vi håber meget, at borgere i Hedehusene vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der måske ikke passer længere. De vil helt sikkert vække stor glæde og begejstring hos en ny ejer, som har stærkt brug for dem, siger Pia Sølling Øhlers.

Briller kan afleveres hos Anytime i Hedehusene på Hovedgaden 496 i Hedehusene mellem den 8. oktober og den 31. december, hvor indsamlingen slutter.