Forskning blev gjort levende

Forskningens Døgn satte lørdag City 2 på den anden ende med lidt andre attraktioner end normalt. Her kunne man nemlig se og røre ved opskårede hestelunger, levende krybdyr og efterladenskaber fra dyr, skriver DAGBLADET Roskilde.

Forskningens Døgn er et initiativ fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som skal øge opmærksomheden og vække interesse for den forskning, der foregår på danske institutioner og virksomheder – og for at øge forståelse for den betydning, forskningen har for vores samfund og hverdag.

Og forskning er faktisk noget af det, der foregår meget af i Høje-Taastrup, blandt andet på Teknologisk Institut, hos Rockwool og på Universitetshospitalet for store husdyr, som også var repræsenteret i City 2.

Her var de mødte frem med et sæt hestelunger og et hestehjerte, som man kunne se nærmere på og røre ved, og publikum kunne blive klogere på, hvordan blodet pumpes rundt i det kæmpestore organ.

På scenen var Sebastian Klein trækplaster med sit show »Klamt, ækelt og ulækkert« for børn og voksne. Det er også titlen på en ny tv-serie på DR-Ramasjang med Sebastian Klein som vært, men lørdag kunne programmet altså opleves live. I showet, der er skabt af Sebastian Klein og hans mangeårige ven, instruktør og fotograf Lars Ostenfeld, kunne publikum blandt andet være med til at gætte en lort, røre ved en levende slange og spise en melorm.