Borgerskolen i Folketinget

Tre elever fra 9.y på Borgerskolen skal på mandag deltage i Folketingets ungdomsparlament. Foto: Folketinget
Tre elever fra 9.y på Borgerskolen skal på mandag deltage i Folketingets ungdomsparlament. Foto: Folketinget

Borgerskolen i Taastrup er blevet udvalgt til at deltage i Folketingets Ungdomsparlament 2016.

Tre elever fra 9.y på Borgerskolen er blevet udvalgt til at deltage i Folketingets ungdomsparlament på mandag den 25. januar. De har lavet et beslutningsforslag om afskaffelse af registreringsafgift på elbiler, som er blandt de blot 60, der er blevet udvalgt af 1.477 forslag, som Folketinget har modtaget fra 8. og 9. klasser.

På mandag den 25. januar skal de tre elever være med i ungdomsparlamentsdagen i Folketinget, hvor de skal forsøge at overbevise elever fra resten af landet om, at netop deres forslag skal vedtages og overdrages til statsministeren. De får også mulighed for at stille spørgsmål til Skatteministeren i Ungdomsparlamentets spørgetid.

Frem til ungdomsparlamentsdagen vil de tre elever fra Taastrup deltage i det elektroniske udvalgsarbejde på Facebook, hvor de sammen med elever fra fem andre udvalgte klasser skal drøfte deres forslag og diskutere mulige ændringer i dem.

– Jeg er meget imponeret over det store arbejde, som rigtig mange skoleklasser har lagt i de knap 1500 forslag, de har sendt ind til Ungdomsparlamentet. 60 forslag er sluppet gennem nåleøjet og valgt ud, og jeg glæder mig til at møde de 179 elever, som kommer herind på ungdomsparlamentsdagen den 25. januar, udtaler Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.

Folketinget afholder Ungdomsparlament hvert andet år, hvor 179 elever fra 8. og 9. klasse indtager Christiansborg for at diskutere og stemme om beslutningsforslag, de selv har skrevet. De vil møde statsministeren, seks andre ministre, folketingsmedlemmer og pressen – og selvfølgelig andre elever fra hele landet.