Store prisstigninger på villaer og rækkehuse i Hillerød

[b]Interessen for at købe villaer og rækkehuse er i stigning i Hillerød, sammenlignet med de øvrige større byer på Sjælland, herunder Hørsholm, Helsingør og Roskilde. Tal fra Boligsidens markedsindeks bekræfter tendensen.[/b]

[b][/b]

I december 2017 lå den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse på 20.662 mod 17.719 i december 2016. Det svarer til en stigning på 16.38%.

Villa- og rækkehusejerne i Roskilde kan glæde sig over udviklingen. Det betyder, at en villa i Hillerød til 3 millioner kr. er blevet 435.450 kr. mere værd i løbet af 2017 – svarende til en værdistigning på 36.287 kr. hver måned.

Hillerød skiller sig ud

Boligpriserne er steget betydeligt mere i Hillerød, sammenlignet med andre større byer på Sjælland. Roskilde og Helsingør har oplevet mindre stigninger på ca 6%, mens priserne faktisk er faldet i Hørsholm med 2%.

Udbud af boliger og liggetider er stabile

Hverken liggetid eller udbuddet af villaer og rækkehuse i Hillerød har ændret sig betydeligt i løbet af 2017. Så den store prisændring kan tyde på, at priserne måske har været i den lave ende af markedet i 2016. Her lå kvadratmeterpriserne i Hillerød noget lavere, end de øvrige byer i 2016, hvor priserne ligger på samme niveau hen imod slutningen af 2017.

BOLIGadvokat Jesper Graff, kan nikke genkendende til denne udvikling: "Vi kan godt mærke, at sælgernes vilje til at gå ned i pris på baggrund af eksempelvis tilstandsrapporten er faldende især i Hillerød-området. Der er ofte flere interesserede købere på samme bolig, hvorfor den enkelte køber i højere grad må acceptere mere eller mindre kritiske forhold i tilstandsrapporten, uden at have samme mulighed for, at opnå afslag i prisen. Hvis køberen stiller for mange krav, så vælger sælger blot en anden og mindre kritisk køber.".