Se billederne: Hillerød i maratondyst mod superligahold

Fodbold: Hillerød Fodbold spillede i langt de fleste af de 135 minutter lige op med superligaholdet fra Lyngby.

Se billederne: Hillerød i maratondyst mod superligahold
Foto: Mads Hussing

135 minutter plus tillægstid – tre gange 45 minutter – spillede Hillerød og Lyngby lørdag eftermiddag. Det blev superligaholdet, der trak det længste strå, men med mere skarphed i begge felter, så havde det ikke behøvet at være sådan.

Der var knapt gået 20 sekunder, så lå bolden bag den tilbagevendte Jonas Dakir i Hillerød-målet. Lyngbys Rezan Corlu tog et par træk i højre side, og så knaldede han bolden op i det lange hjørne. Der lignede det en meget lang eftermiddag for Hillerød-holdet.

Men Christian Lønstrups tropper fik styr på spillet, og det blev en langt mere lige kamp.

Især i Hillerøds højre side med Simon Sharif, Berzan Kucukyildiz og Matin Al-Atlassi var en trussel mod Lyngbys forsvar. Udligningen kom også derfra, da Simon Sharif sendte bolden ind tæt under mål, hvor Berzan Kucukyildiz sendte bolden i nettet.

På det tidspunkt lignede det begge holds idealopstilling, og Hillerød så ud til nemt at kunne følge med bundholdet fra Superligaen.

Træningskamp

Hillerød Fodbold-Lyngby BK 1-3 (1-2,0-0,0-1)

Mål: 0-1: Rezan Corlu (1), 1-1: Berzan (22), 1-2: Frederik Gytkjær (45), 1-3: Mads-Emil Langberg, selvmål (135)

Hillerød gik dog til pause lige et par sekunder for tidligt, for Frederik Gytkjær fik scoret i de absolut sidste sekunder af de første 45 minutter.

Hillerød har nu tre målmænd, der er friske, og den nytilkomne Ovays Azizi blev sat på banen til de midterste 45 minutter. Han havde dog ikke det store at lave, før i de sidste sekunder af halvlegen, hvor han hev en fornem redning frem, og hvor han selv var hurtigst over returen.

Han var tydeligvis rutineret og gjorde sig verbalt bemærket det meste af tiden.

I de sidste 45 minutter var det Hjalte Dalsgaard, der vogtede målet, og han havde lidt mere travlt. Forsvaret foran ham var ikke voldsomt sammenspillet, og bedre blev det ikke, da Nicolai Hansen måtte udgå efter at være blevet tacklet ind i et hegn, der var rundt om banen i den ene side. Han fik en flænge over det ene øje.

Bedst som det så ud til at blive 2-1 til Lyngby, og Hillerød havde formået at holde nullet i to halvlege mod et hold fra Superligaen, så valgte Mads-Emil Langberg at spille tilbage til Hjalte Dalsgaard, men Langberg skød hårdt og præcist forbi Dalsgaard, der foræves kastede sig efter bolden. Dermed blev det til et selvmål i det allersidste minut af maratonkampen, der blev overværet af både fans fra Hillerød og Lyngby.

Der er interview både med den nye afghanske landsholdsmålmand Ovays Azizi og med anfører Jonathan Witt i mandagens udgave af Frederiksborg Amts Avis.