Se billederne: Elever ryddede Hillerød for skrald

Elever samlede både dåser, cigaretskod og plastik ind i Hillerød

Se billederne: Elever ryddede Hillerød for skrald

Pressefoto

Eleverne på Hillerød Privatskole er nogle de mange børn og unge, som i sidste uge samlede skrald over hele kommunen i forbindelse med "Børnenes Affaldsindsamling", hvilket Danmarks Naturfredningsforening står bag.

“Eleverne på Hillerød Privatskole er meget glade for naturen, og noget af det bedste ved skolen er at komme på tur med klassen og se på dyr og fugle i Slotsparken og derefter lære om dem. Derfor vil vi gerne gøre en ekstra indsats for at passe på naturen i områderne omkring skolen,” skriver skolen i en pressemeddelelse.

Det var elever fra 0. klasse til 8. klasse, som samlede affald i skolens nærområde, som indbefatter dele af Slotsparken og Slotssøen, da skolen ligger i Møllestræde i Hillerød.

Dåser og cigaretskod

Især ved Slotssøens bred samlede de ældste elever store mængder af plastikaffald, dåser med mere, og langs stierne i Slotsparken samlede eleverne masser af cigaretskod og plaststumper.

Imens gik indskolingsbørnene i gang i området omkring Slotsarkaderne, hvor alt fra en kasseret cykelhjelm, gamle træsko og masser af plastikaffald blev fjernet.

“Vi mødte hele dagen masser af søde mennesker, som gav vores elever smil og venlige opmuntringer. Det er fint, at børnene tager ansvar for at holde bynaturen omkring Hillerød ren. Måske vi voksne også kan gøre en indsats for at vores nærområde ikke skal drukne i affald,” skriver skolen i pressemeddelelsen.

Mdt

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk