Sarah jubler over tv-aftale: Boksningen fortjener det

Boksning: Mogens Palle og senest Bettina Palle har kæmpet længe for at blive vist på tv, og det er nu lykkes.

Sarah jubler over tv-aftale: Boksningen fortjener det
Foto: Mads Hussing

Der er glæde i stemmen hos Sarah Mahfoud over den tv-aftale, som Bettina Palle har indgået.

– Det er vigtigt for boksningen, at man kan se stævnet på en gratis kanal, så den kan komme ud til alle, siger Sarah Mahfoud til Frederiksborg Amts Avis.

Det næste stævne er 4. marts i Albertslund, og det bliver første stævne, der bliver vist på Pluto TV Sport.

– Det er en stor ære at være flagskib for den nye sportskanal. Nye tider byder på nye muligheder, og jeg er meget glad for den nye aftale, som sikrer flere stævner til glæde for danske boksefans og seere.

– Stævnerne gavner samtidig boksernes udvikling og giver dem en mulighed for at nå bredere ud og blive fremvist foran et større publikum. Det er noget af det, der skal til for at videreudvikle kvaliteten i dansk professionel boksning, skriver promotor Bettina Palle i en mail.

Også Sarah Mahfoud ser masser af gode ting ved, at der er kommet en tv-aftale.

– Der kommer faste datoer og flere kampe, så man holder det hele i gang. Så kan man planlægge det hele noget bedre, og der kommer mere struktur, siger den tidligere verdensmester.

Hun er glad for det, der følger med en tv-aftale.

– Når man ved, der er mange, der følger med, så bliver motivationen for at præstere endnu større. Den er selvfølgelig stor i forvejen, men det hele føles lidt mere ægte professionelt, siger Sarah Mahfoud og fortsætter:

– Man har en ide om, når man bliver professionel, at det bliver vist i tv, og man kan leve af det. For jeg træner helt vildt og ofrer meget for det her.

Også for de nye og kommende professionelle boksere er det her en stor ting.

– Der er nogle amatørboksere, der klarer sig godt som Sofie Rosshaug fra Gilleleje, der blev nummer to til verdensmesterskaberne. Hvis hun og andre skal blive professionelle, så kræver det, at sporten er fed at komme ind i, siger Mahfoud.

Hun mener i bund og grund, at det er meget fortjent, at boksningen nu kommer ud i stuerne til danskerne.

– Jeg er glad for, at det endelig er lykkes, så boksningen kan få den anerkendelse, den fortjener. Boksningen fortjener at være på tv. Det er stort i udlandet, og vi har virkelig dygtige boksere herhjemme, siger den tidligere verdensmester, der også lige sender en tanke til Mogens Palle, der døde sidste år.

– Jeg tror, han er rigtig stolt af sin datter. Og bagved det, så tænker han nok: Hvorfor kunne I ikke have samarbejdet med mig til sidst?

– Men han er nok mest stolt af sin datter. Og så har han nok et par ord til et par sportschefer, siger Sarah Mahfoud med et grin.

Næste boksestævne er 4. marts i Albertslund. Her skal Sarah Mahfoud bokse, og det samme skal en anden Hillerød-bokser.

Jacob Porsgaard skal i ringen til sin sjette professionelle kamp. Det er første gang, han bokser ved et Bettina Palle-stævne.