Nyd et glas vin i gågaden: – Det er med til at skabe stemning Vinbutikken i Slotsgade har indført udeservering efter sydlandsk forbillede, når vejret tillader det

Nyd et glas vin i gågaden: - Det er med til at skabe stemning
  Vinbutikken i Slotsgade har indført udeservering efter sydlandsk forbillede, når vejret tillader det
Foto: Peter Klar

Når Simon Hansen har rejst sydpå, har han lagt mærke til, hvordan vinbutikker og andre delikatesseforretninger ofte har haft lidt servering tilknyttet.

"Det ser man ikke så tit i Danmark, men jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt. Slotsgade er jo en levende gade, hvor der er meget at kigge, hvis man slår sig ned med at glas vin," siger indehaveren af Vinbutikken i Slotsgade.

Som sagt, så gjort. Nu er der udeservering foran Vinbutikken, når sæsonen og vejret taler for det – og i butikkens åbningstid.

Dagens glas

"Det er både for at være med til at skabe stemning i gaden og selvfølgelig også for at vise sortimentet frem. Vi har en hel butik fyldt med vin, som vi godt kunne tænke os at skænke ud af. Som vinforretning har vi jo altid lidt åbne flasker, folk smager på," siger Simon Hansen.

På dage med udeservering, vil der være 'dagens glas' og lidt forskellige vine, man kan vælge imellem, samt lidt øl og drinks som gin og tonic sammen med snacks som nødder, chips og oliven.

Man kan også vælge sig en flaske i butikken og betale proppenge for at få den serveret.

Livets gang i Slotsgade

Simon Hansen har haft udeservering i tankerne, lige siden han overtog Vinbutikken 1. februar 2020.

En måned senere kom corona, så planerne måtte udskydes et godt års tid.

Men nu kan kunderne sidde og følge med i livets gang i Slotsgade med et godt glas vin inden for behagelig rækkevidde.