Ny sanseudstilling skal gøre litteraturen levende for børn

Hillerød Bibliotek står bag sanseudstilling for børn, der bygger over bogen ’Lille Frøken Pingelpot’

Ny sanseudstilling skal gøre litteraturen levende for børn

Karen Elsebeth Jensen og Kathrine Bach Pachniuk har været med til at lave den nye udstilling ’Lille Frøken Pingelpot’ på Hillerød Bibliotek. Pressefoto

Hillerød Bibliotekerne står bag en ny og eventyrlig sanseudstilling for børn, der bygger over bogen ’Lille Frøken Pingelpot’ af Marianne Iben Hansen.

Udstillingen, der hedder ’Lille Frøken Pingelpot’, er en del af det nationale projekt ’Fang Fortællingen’, der skal gøre litteraturen levende, ved at give børn mulighed for at træde ind i bøgernes verdener og lege med i fortællingen, skriver Hillerød Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

”Vi ønskede at skabe en litterær udstilling, der inviterede børnene ind i et univers, der skiller sig ud i biblioteksrummet, hvor de kan lege med både krop og sprog,” siger projektleder Karen Elsebeth Jensen.

At være anderledes

Bogen handler om at være anderledes, og hvordan det opleves i børneperspektiv. Scenen er sat i en hønsegård, og fortællingen viser, hvordan et lille samfund kan have sine egne normer, og hvordan det kan være svært ”at passe ind”. ’Lille Frøken Pingelpot’ er en rørende fortælling om ikke at være som de andre og dog alligevel finde sin plads i mødet med dem, som forstår, accepterer og er ligesindede.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Gentofte Centralbibliotek og scenograf Helle Damgård, og den kan ses på Hillerød Bibliotek frem til maj. Der er fernisering 8. februar klokken 13.

Udstillingen skal efterfølgende på Danmarksturné rundt på andre biblioteker i landet.

Jk