Kræmmermarked lukker med masser af musik

Kræmmermarked - Hr. og Fru. Larsen fra Hundested nyder dagens første fadøl.
  300809 Foto: Allan Nørregaard
Kræmmermarked – Hr. og Fru. Larsen fra Hundested nyder dagens første fadøl. 300809 Foto: Allan Nørregaard

Hillerød Kræmmermarked er på banen med et program spækket med musik og kendte navne, så det bliver med lidt af et brag, at Hillerød Kræmmermarked gennemføres for sidste gang i dagene 30. august til 2. september.

Hillerød Kræmmermarked lukker, fordi det nye Nordsjællands Hospital skal opføres på grunden, hvor kræmmermarkedet har holdt til siden 1983. Tilbage i 2011, da det blev besluttet, at det nye hospital skule bygges på grunden, var der ingen tvivl om, at kræmmermarkedet skulle fortsætte i samme form – blot på en anden grund i Hillerød. Der var tre forskellige grunde i spil, og stor velvillighed fra byrådet til at finde en god løsning og i øvrigt også finansiere etableringen af en ny plads. Men det lykkedes ikke at finde et egnet sted at rykke Hillerød Kræmmermarked hen, og sidste år i juni besluttede byrådet endeligt at opgive idéen om at flytte markedet.

Derfor er det 36. og sidste gang, at kræmmermarkedet gennemføres. Gæsterne på det sidste kræmmermarked kan glæde sig til gamle shubbere, Rasmus Nøhr, Anne Dorthe Michelsen, Wafande, DJ Alligator og mange flere navne.

– Vi gearer lidt op i forhold til sidste år, og bruger flere penge på musikken end vi plejer. Det gør forhåbentligt, at vi får nogle flere derud, som lader sig lokke af et spændende navn, og så bliver de derude. Vi synes selv, vi har lagt et godt program, siger Allan Wad Johansen fra kræmmermarkedets underholdningsgruppe.

Komiker Nikolaj Stokholm indleder løjerne som konferencier ved åbningen torsdag den 30. august, hvor Årets Kræmmerpris blandt andet skal uddeles. Torsdagen fortsætter med musik på Kræmmertorvet og Friluftsscenen inden bandet Festgarantien slutter af i Vise Vers Teltet med 70'er og 80'er-musik.

– Festgaranti var ganske populært sidste år, dem har vi hyret igen til at slutte torsdag aften af, siger Allan Wad Johansen.

Fredagen betyder traditionen tro på både pensionsfrokost og den store kræmmergudstjeneste fredag eftermiddag. Gudstjenesten bliver med radiovært og stand upper Mette Frobenius bag alteret. Hun får selskab af Ullerød Gospelkor.

Resten af fredagen venter et tætpakket program med hele ni koncerter rundt omkring på de forskellige scenen. DJ DJ Alligator slutter fredagen af med et to timers liveshow i Partyteltet.

Årets topnavn bliver en dobbeltkoncert i Partyteltet lørdag aften med Anne Dorte Michelsen, Maria Bramsen og Hardingerband. Først vil de to kvindelige forsangere fra Tøsedrengene og Ray De Ohh giver de gode gamle hits som »Sig du kan li mig« og »Indianer«, inden Hardingerband med tre af de originale Shubiduamedlemmer præsenterer et Shubiduashow med nogle af Shubiduas fantastiske sange.

Lørdag kan man også opleve Wafande og Rasmus Nøhr, og så er det også lørdag, hvor der for fjerde gang er damefrokost i Partyteltet.

Som sædvanlig er der også tænkt på børnene med børnekræmmermarked, ponyridning, besæg af Ronald McDonald og sminkeklovnen Paliette, og den yngste generation kan også se frem til at møde Youtuberen Albert Dyrlund, som synger og underholder på Friluftsscenen.

Se hele programmet via Hillerød Kræmmermarkeds facebookside.