Klapsalver til møde om Møllebros høje huse

Foto: Tore G. C. Rich

Debatten var livlig og spontane klapsalver brød ud flere gange undervejs, da de fremmødte borgere kom med spørgsmål og indlæg der faldt i god jord enten hos tilhængere eller modstandere af boligprojektet Frederiksbro på Møllebrogrunden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Torsdag klokken 17.30 var der infomøde hos C4 Videncenter om boligprojektet Frederiksbro på Møllebrogrunden. Omkring 150 personer var mødt op for at høre M. Goldschmidt Holding (MGH) fremlægge dets planerne for firmaets omfattende boligbyggeri til fire milliarder kroner. Planer som byrådet allerede har fået forelagt, og som også har været beskrevet her i avisen. Borgmester Dorte Meldgaard (K) var ordstyrer.

Værdigt vartegn

På den 94.000 m2 store grund, hvor MGH indtil sidste år planlagde at bygge storcenter, vil MGH ny opføre 1300 boliger i form af seks højhuse, heraf fem på 15 etager og et på 10 etager, rækkehuse og lejligheder, samt et storstilet grønt område med sø, vandfald og bademuligheder.

– Det er et smukt byggeri, et værdigt vartegn for Hillerød, kaldte projektdirektør i M. Goldschmidt Holding, Ulrik Bebe projektet.

Undervejs viste han illustrationer af projektet, som også har været bragt her på sn.dk og i avisen. Første spørgsmål gik dog på, om han havde illustrationer med, hvor man kunne se højhusene samtidig med slottet.

Det havde projektdirektøren ikke, fortalte han, og henviste til lokalplanforslaget.

Debatten gik på arkitekturen, som nogle af de fremmødte ønskede skulle passe bedre til slottet, på højden af de fem 15-etagers punkthuse, hvor nogle ønskede at MGH opsætter mobilkraner i den højde, så man kan få en fornemmelse af forholdet, og på om MGH havde overvejet et mageskifte med en anden grund i Hillerød.

Klapsalver

Og så kom de første klapsalver. En mand ved navn Torben Jakobsen indledte med at fortælle, at han har boet i Hillerød i 30 år, inden han sagde:

– Jeg har også oplevet Hillerød, da det var et hul i jorden. Jeg synes, det er dejligt med flere beboere, og dejligt med Nordsjællands Hovedstad. Hvem siger, at vi ikke kan have to vartegn? Jeg tror, det bliver en fantastisk skyline. Jeg synes, det er et flot projekt. Jeg glæder mig.

– Hørt råbte en anden, og så var der spontane klapsalver fra en del af publikum.

En mand ved navn Jørgen Andersen tog ordet. Også han ville have en mobilkran sat op til at vise højden.

– Det er uklogt at samle så mange mennesker her og ikke have visualiseringer af højden med, sagde han og kritiserede desuden forløbet, hvor kommunen måtte ud i en ekstra høring, da de første visualiseringer ikke viste den korrekte højde.

– Tænk at kommunen på offentligt møde præsenterede visualiseringer som ikke var retvisende. Det er betænkeligt.

Og så blev der klappet igen.