Ideer søges til bedre bymidte

Foto: Tore G. C. Rich
Butiksdød osv. i Hillerød centrum.
  110613 Foto: Allan Nørregaard
Butiksdød osv. i Hillerød centrum. 110613 Foto: Allan Nørregaard

Hillerød: Både Hillerød Kommune, C4 og Cityforeningen arbejder hver især på at forbedre bymidten. Dels for at mindske antallet af tomme butikker og dels for at være klar til at have noget at byde på, når Hillerød Storcenter om et par år efter planen er en realitet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Politikerne i Økonomiudvalget har netop godkendt en projektplan, der skal bane vejen for en ny vision for en levende bykerne med fremtidssikret handel i gågader og på Torvet. Det skal være en »inddragende proces«

– Vi gerne vil have ideer til, hvordan vi får en levende bymidte, siger borgmester Dorte Meldgaard (K) og tilføjer:

– Vi vedtog i budgettet for 2014, at vi ville kigge på vores bymidte. Vi kan godt se, at der er tomme butikker, og at det er noget, der har udviklet sig. Hvordan får vi mere ud af Torvet og får givet gågaden mere liv, siger borgmesteren.

På forkant

Cityforeningens bestyrelse besluttede samtidig med økonomiudvalget at starte på et aktivt arbejde omkring Venstres vækstplan, set i lyset af Hillerød Storcenters komme.

– Vi vil bede vores medlemmer kommer med ønsker til, hvordan midtbyen kan udvikle sig og hvordan vi kan få glæde af de kunder, som vil gøre brug af Hillerød Storcenter. Som sagt kan vi håbe på, at centret får en stor tiltrækningskraft, og at vi kan være dygtige nok, til at lade den smitte af på os. Centret kommer og vi har mulighed for, at være på forkant med udviklingen. Det er en god position, siger Cityforeningens formand, Michael Hartoft.