Hul igennem til ørnereden

Ørne-tv: Naturstyrelsen har tændt for det webcam, der følger livet i en fiskeørnerede i Grisbkov. Der er dog en lille måned tid til, at beboerne forventes at ankomme fra deres vinterkvarter

Hul igennem til fiskeørnenes rede

Foto Per Ekberg

I over ti år har reden ligget i Vandmosen. De fleste år er der kommet flyvedygtige unger på vingerne. Foto Per Ekberg

Nordsjælland: Der er nu igen tændt for det webcam, der følger en fiskeørnerede i Gribskov. Forventningen er, at at der cirka 1. april vil komme et fiskeørnepar, som vil indtage reden ved Vandmosen og yngle.

Men indtil de ankommer, er der også typiske andre besøg, som kan følges, skriver Naturstyrelsen Nordsjælland på deres website.

Blandt andet kom skovmåren på besøg flere gange i marts sidste år.

Naturstyrelsen satte kameraet op i 2017 webcam, som filmer reden hen over år, sommer og efterår. Og man vil kunne finde klip på hjemmesiden, hvor Naturstyrelsen opdaterer med begivenheder fra parrets liv i og omkring reden.

Støtte fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland har sikret, at det også i 2023 er muligt at følge fuglenes liv på webcam.

I 2022 fik redens fiskeørnepar to veludviklede unger som blev flyveklare og klar til at opleve verden uden for reden.

Det er forventningen af fiskeørneparret igen vil finde deres vej frem til reden og forhåbentligt få ynglesucces.

Det er vigtigt at fuglene får fred og ro til at etablere sig i reden. Styrelsen henstiller derfor til, at man holder sig på afstand af reden i yngleperioden fra 1. april til 31. august, og yngleområdet vil være fysisk markeret i skoven ved veje og stier.

Hvis man ikke kan få nok ørne, og vil se dem i virkeligheden, så så er de retableret observationsposter i skoven, hvorfra man på sikker afstand kan se reden. Placeringen fremgår af kortet på Naturstyrelsens hjemmeside om ørnene.

Du kan følge fiskeørnene her:

https://naturstyrelsen.webstream.dk/

Reden er placeret ved Vandmosen. Man kan komme til reden til fods fra Gribsø trinbræt på Gribskovbanen, hvor Hillerød/Tisvildeleje togene stopper ved tryk en gang i timen