Fodspor i sneen fælder indbrudstyve

Et hej til " Bagsiden "
  
 	 Isslag fredag 20/1 2006.
  
 	 Det var ikke til at se tydeligt gennem de østvendte vinduer denne dag,
  isslaget sad i et tykt lag på dem alle, her på Hjarnøvej nr. 25.
  
 	 
 	 DSC02239: Fodspor i sneen
  
 	 Med venlig hilsen
  Christian T. Jensen
  Hjarnøvej 25
  40586653 / 55731653
Et hej til " Bagsiden " Isslag fredag 20/1 2006. Det var ikke til at se tydeligt gennem de østvendte vinduer denne dag, isslaget sad i et tykt lag på dem alle, her på Hjarnøvej nr. 25. DSC02239: Fodspor i sneen Med venlig hilsen Christian T. Jensen Hjarnøvej 25 40586653 / 55731653

Tre mænd på 38, 40, 50 år af serbisk afstamning blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i to uger i et grundlovsforhør i Retten i Hillerød. Den 40-årige og den 50-årige er sigtet for indbrud, mens den 38-årige er sigtet for indbrud, hæleri og ulovligt ophold.

De tre blev anholdt, efter at politiet i onsdags omkring klokken 17.20 blev kontaktet af borgere på Åvang, der havde observeret noget mistænkeligt. Tre mænd i en danskindregistreret bil kørte rundt i det lukkede kvarter, og det fik borgerne til at ringe efter politiet.

– Da patruljen kom frem, fik de bilen standset. Der sad en mand i den, og mens de talte sammen, kom to personer gående hen til bilen. Den ene havde et koben i hånden. Det er politiets opfattelse, at de kom direkte fra et indbrud, fortæller anklagerfuldmægtig Line Rosberg.

Tog flugten til fods

Da de to mænd så betjentene, tog den ene flugten til fods. Betjentene fulgte mændenes fodspor fra bilen tilbage til et hus på Kingosvej, hvor terassedøren var brudt op, og der var indbrudsmærker på karmen, der matchede kobenet. I en taske, som en af mændene smed fra sig ved bilen, fandt politiet tyvekoster, som blev genkendt af villaejeren fra Kingosvej.

Ved en gennemgang af bilen fandt politiet frem til en adresse i København, og Københavns Politi blev sendt ud til adressen, hvor man traf den 38-årige mand, der var flygtet fra bilen.

Politiet har ransaget den 50-åriges bopæl, og her fandt man koster, som kan stamme fra andre indbrud. Det efterforsker man nu.

Politikommissær Jørgen Lyster fra Nordsjællands Politi takker borgerne for deres årvågenhed.

– Vi sætter stor pris på at folk ringer, for det hjælper til opklaringen af de her sager, siger han.