
Efterspillet er nu i gang for at placere et ansvar og finde en varig løsning, efter Falck i påsken var forhindret i at komme ind på kunstgræsbanerne på Hillerød Stadion, hvor en spiller faldt bevidstløs om. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Falck blev tilkaldt, men kunne i første omgang ikke komme ind fra Frydenborgvej, da døren i hegnet ind til kunstgræsbanerne var låst med en hængelås. Men ved hjælp af en hammer fra en nabo lykkedes det at få låsen op, så Falckredderne kunne komme ind til banen for at hente spilleren. Forinden var en Falckredder dog hoppet over hegnet for at tilse spilleren.
Formand for HGI Herrefodbold John Franzen oplyser, at HGI Fodbold har rettet henvendelse til ejeren af kunstgræsbanerne, Hillerød Kommune, og bedt den komme med varig og forsvarlig løsning.
– Det er kommunen, der har ansvaret for banen. Det er kommunen, der ejer banen og har det overordnede ansvar for, at banerne er anvendelige og til at benytte. Hillerød Kommune må nu komme ud af busken og få lavet en sikker og forsvarlig løsning af de her baner, så vi ikke står med dødsfald på et tidspunkt. Det kunne ende med at koste menneskeliv. Det må ikke ske, siger John Franzen.
Selvforvaltning skal finde løsning
Formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg Peter Bisgaard (S) oplyser, at kommunen har lavet en kontrakt med HGI-hovedforeningen, som har lavet en afdeling kaldet Selvforvaltningen Hillerød Stadion, som tager sig af vedligeholdelse af stadion.
– Jeg er ikke i tvivl om, hvem har det sidste ansvar. Uden at jeg er jurist, vil jeg tro, at vi har det. Men i første omgang har vi uddelegeret det til Selvforvaltningen om at finde løsning. For det skal løses, siger Peder Bisgaard.
Troede Falck altid havde boltsaks
Selvforvaltningen Hillerød Stadions formand, Jørgen Nielsen, oplyser, at hængelåsen er kommet på for at forhindre forældres adgang fra Frydenborgvej og efter kontakt med Falck.
– Vi har talt med Falck og fået oplyst, at det var måden, det kunne gøres på, fordi alle ambulancer kørte med boltsaks. Problemet var bare, at den ambulance, der kom, var en reserveambulance, som ikke var udstyret, som de ellers er, siger Jørgen Nielsen.
Han oplyser, at hængelåsen nu er erstattet af kraftige plastikstrips, men at man efter at have talt med kommunens beredskabschef overvejer en løsning med elektrisk styret lås med plastikkop ud over, hvor koppen skal brydes for at komme ind.
I Falck oplyser man over for Frederiksborg Amts Avis, at Falcks anbefaling altid vil være elektroniske låse, som alarmcentralen kender koden til, og reddere derfor kan komme ind med det samme.