DEBAT: Mere kernevelfærd

Debat:

Hillerød: Den lokale avis har spurgt folk på gaden, hvad de ønsker at politikerne skal have fokus på i fremtiden. Nogle af budene var Forsyningen, men mange bud var bedre kernevelfærd for børn, unge og ældre.

Det giver rigtig god mening og naturligvis må borgerne forvente høj kvalitet, særligt når der betales en relativ høj kommuneskat. Omkringliggende kommuner som Rudersdal, Hørsholm, Furesø og Egedal har alle en lavere skatteprocent end Hillerød. Hvorfor?

Hvis vi sammenligner os med disse kommuner viser nøgletal, at Hillerød Kommune er kendetegnet ved et stort forbrug på administration.

Faktisk er flere af de sammenlignelige kommuner væsentligt mindre i indbyggerantal end Hillerød. Man kan sige, at der er ”omvendt stordriftsfordel" med at drive Hillerød Kommune. Det kan vi ikke være bekendt, og i Nye Borgerlige ønsker vi en effektiv drevet kommune, som fokuserer på at levere sine nøgleopgaver til borgerne og en effektiv administration.

Derved kan der frigøres store millionbeløb – år efter år – til mere kernevelfærd.

Med hensyn til Forsyningen ønsker Nye Borgerlige at konkurrenceudsætte alle de opgaver, som lovgivningen skaber mulighed for.

Morten Bille

Spidskandidat Nye Borgerlige

Søbuen 111

Hillerød