Cigaretskod mulig årsag til brand i Slotsgade

Det var formentlig et henkastet cigaretskod, der tidligere i dag satte ild til en bunke pap i en kælderskakt

Cigaretskod mulig årsag til brand i Slotsgade

Brandvæsenet måtte torsdag køre en tur til Slotsgade, hvor der var gået ild i en stor bunke pap i en kælderskat i en baggård. Foto:

Medarbejderne på Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Posten fik både sved på panden og pulsen op, da der tidligere i dag opstod en brand i den bygning på Slotsgade 1, de har kontorer i.

Kort før middag opdagede redaktionens medarbejdere, at der stod røg op fra en kælderskakt i baggården ud mod parkeringshuset ved Gallerierne.

Avisens medarbejdere og en beboer i ejendommen kunne kort efter konstatere, at der var store flammer i en kælderskakt, hvor der var gået ild i en stor bunke pap.

Avisens medarbejdere fik travlt med at rulle en brandslange ud gennem et vindue på første sal og videre ned i kælderskakten, hvor der var gået ild i en bunke pap. Foto: Marianne Due

Efter at have ringet 1-1-2 gik avisens medarbejdere i gang med at rulle en brandslange, der sidder i redaktionslokalet, ud gennem et vindue på første sal, hen over et tag og videre ned i kælderskakten, hvor en medarbejder fra butikken Rodes, der holder til i stueetagen, gik i gang med brandslukningen.

Branden var stort set slukket, da brandvæsenet kort efter ankom til stedet.

Ifølge Frederiksborg Brand & Rednings indsatsleder Jan Bloch havde ilden fået fat i bygningens trækonstruktion, men den nåede heldigvis ikke at brede sig.

Det er formentlig et henkastet cigaretskod, der har startet branden, oplyser Nordsjællands Politis presseafdeling til avisen torsdag eftermiddag.

Der var heldigvis ingen personer, der kom til skade i forbindelse med branden.

Branden var stort set slukket, da brandvæsenet nåede frem. Foto: Marianne Due

Tip redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Magnus Eg Møller, journalist, magnus.moeller@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk