Borgmester om storcenter: Overrasket og ærgerlig

Foto: Peter Andersen, Anna Törnqvist Jensen
Hillerød. Borgermøde om storcenter.
  Foto: Peter Andersen
Hillerød. Borgermøde om storcenter. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) var ikke orienteret om, at M. Goldschmidt Holding ville opgive planerne om at lave et storcenter i Hillerød og i stedet fremlægge et boligprojekt for politikerne på et møde torsdag aften. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Jeg havde ingen fornemmelse af, at ændringen ville komme, så det var meget overraskende, siger Dorte Meldgaard.

Borgmesteren er ked af, at storcentret nu har fået dødsstødet.

– Nu har jeg jo stemt for et center, så jeg kan godt være lidt ærgerlig. Jeg er lige blevet orienteret, og centret har været undervejs i lang tid, så det er lidt svært at forestille sig noget andet lige nu, siger Dorte Meldgaard.

Med beslutningen er otte års tovtrækkeri om det 90.000 kvadratmeter store center slut. Oprindelig var centret, som M. Goldschmidt Holding ville investere over en milliard kroner i, planlagt som et bigbox-center, men senest blev det med et knebent flertal vedtaget i Hillerød Byråd, at M. Goldschmidt Holding kunne få lov til at lave et traditionelt center med en blanding af store og små butikker samt torvehaller, biograf, skøjtebane m.m.

Det omdiskuterede center har fået meget opmærksomhed og har mødt stor modstand ikke bare i Hillerød, men også i andre dele af Nordsjælland. Fem kommuner har nedlagt et såkaldt veto mod Hillerød Storcenter.