Trusler før brand i pizzeria

Foto: Kim-Westergaard Mediefoto.dkk <<<<_, Sarah Marie Winther
Ejeren af pizzeriaet på Rønnebær Allé nægtede at betale beskyttelsespenge. Natten til onsdag lagde en voldsom brand hans pizzeria i ruiner. Foto: Mediefoto.dk/KV
Ejeren af pizzeriaet på Rønnebær Allé nægtede at betale beskyttelsespenge. Natten til onsdag lagde en voldsom brand hans pizzeria i ruiner. Foto: Mediefoto.dk/KV Medifoto.dk

Seks måneder. Så længe nåede ejeren af Pizza King i Helsingør at holde åbent, inden en voldsom eksplosionsbrand natten til onsdag raserede hans pizzeria. Branden, som ifølge politiet er påsat, har skabt heftig debat på Facebook om betaling af beskyttelsespenge – eller manglen på samme. Datteren af Pizza Kings ejer, Lena Seoud, fortæller, at også hendes familie flere gange har modtaget trusler og krav om penge til gengæld for beskyttelse.

– Det skræmmer mig meget, og det er ikke okay. Men det er jo ikke kun os, mange af mine venner har oplevet det samme, siger hun.

Rygter om beskyttelsespenge dukker jævnligt op i restaurationsmiljøet. For en uge siden fortalte en 50-årig restauratør i retten i Helsingør, hvordan han i en periode for to år siden havde en strømpistol og et baseballbat med sig i bilen. Han var blevet opsøgt af drenge fra Kokkedal, der krævede beskyttelsespenge i restauranten i Humlebæk.

Politiet har svært ved at gribe ind.

– Vi har hørt rygter om beskyttelsespenge, men vi har ikke haft nogle egentlige sager på det. Folk er jo bange, og de bliver jo truet til netop ikke at anmelde noget. Men vi har brug for, at nogle henvender sig med oplysninger. For det er noget, vi tager meget alvorligt, siger Brian Stybe Grayston, leder af Nordsjællands Politis indsats for at skabe trygge boligområder.