Sag om skud venter på tekniske undersøgelser

Der er stadig meget efterforskning tilbage i sagen om bandeskyderiet i rundkørslen på Kongevejen.
Der er stadig meget efterforskning tilbage i sagen om bandeskyderiet i rundkørslen på Kongevejen.

Nordsjællands Politi er stadig i fuld gang med efterforskningen af den banderelaterede skudepisode, som fandt sted tirsdag 5. juni på åben gade ved 20.13 tiden i rundkørslen, hvor Kongevejen møder Prøvestensvej og Støberivej. Her blev der skudt fra en bil mod en anden bil, og politiet valgte samme aften og dagen efter at anholde 9 personer fra Helsingør-området i alderen 17 til 25 år, hvoraf seks af dem blev løsladt efter endt afhøring. Dagen efter blev tre unge mændene fremstillet ved et grundlovsforhør og sigtet for drabsforsøg.

Ved en fristforlængelse i sidste uge ved Retten i Helsingør blev de tre mænd varetægtsfængslet yderligere fire uger, og skal igen for en dommer 1. august.

– Det er en meget alvorlig sag, når der bliver skudt på åben gade midt på en befærdet vej. Derfor er det en sag vi tager meget alvorligt. Der er stadig en betydelig efterforskning tilbage, og vi afventer også resultatet af de tekniske undersøgelser, siger politikommissær Klaus Madsen, Nordsjællands Politi, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet.

Han bekræfter, at der er tale om en sag med forbindelse til bandemiljøet, og de varetægtsfængslede er banderelaterede. Derudover bekræfter han, at der er blevet skudt med skarpt.

Sagen er indtil foregået for lukkede døre i retten af hensyn til efterforskningen.

De sigtede nægtede sig skyldig i sagen ved det første grundlovsforhør.