Robotter i alle afskygninger

På Danmarks Tekniske Museum står vinterferien i robotternes tegn.Foto: Presse
På Danmarks Tekniske Museum står vinterferien i robotternes tegn.Foto: Presse

I vinterferien på Danmarks Tekniske Museum kan du møde små robotter, sjove robotter, frække robotter og robotter som du selv skal lave, så der er mulighed for at få en oplevelse udover det sædvanlig – og måske lister en af robotterne sig med hjem i tasken.

Leg, lær og udforsk robotter i det sjove robotværksted. Kom og få de små Ozobot'er til at danse ved hjælp af farvekoder, programmer flotte Fable robotter til at vinke, byg seje børsterobotter til at tage med hjem, bliv venner med Furby eller farvelæg din helt egen robot. Der vil være robotaktiviteter for børn i alle aldre.

Hver dag i vinterferien er der gratis introduktion til museet kl. 10.30, hvor du bliver præsenteret for museets udstillinger og nogle af de sejeste genstande, som eksempelvis Hammelvognen og DASK. Introduktionen er for både børn og voksne og en god måde at begynde sit museumsbesøg på.

Åbne værksteder

Torsdag, lørdag og søndag kl. 10 -15 er en af museets guider klar til at fortælle om alt fra biler og TV-teknik til museets imponerende flysamling. Torsdag kan du møde de frivillige, der står bag rekonstruktionen af flyet FF49, mens de arbejder i det åbne værksted. Lørdag eftermiddag er der gang i modeljernbanen, hvor arbejdet med at udvide banen går fremad, og du kan høre om stort og småt fra modelbyggerne.

Museet har åbent alle dage i vinterferien fra den 9. februar til og med den 17. februar fra kl. 10 til 17. Hver dag kl. 10:30 er introduktion til museet og fra kl. 11 til 15 er der åbent i robotværkstedet. Både introduktion og værksted er gratis, når entré er betalt, dog koster "byg-selv-børsterobotterne" 50 kr. pr. stk. i materialer. Du kan selv vælge, om du vil bygge den i værkstedet eller tage med hjem.

Da nogle af de store udstillingshaller er kolde, er det vigtigt at have varmt tøj med. Robotværkstedet er opvarmet.