Prinsessen fik fingrene| i flødebollemaskinen

Foto: Lars Skov

Helsingør: Den røde løber var naturligvis rullet ud ved indgangen til Helsingør Ferieby, hvor en glad modtagelseskomite bestående af børn, forældre og verdenspresse ved 13-tiden onsdag stod klar, da Hendes højhed Prinsesse Marie ankom. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Blomsterbuketten, som jo hører sig til, blev overrakt af 18-årige Malte fra Aarhus, som har diagnosen infantil autisme, og interesser sig meget for kendte og kongelige.

Anledningen til besøget var Landsforeningen Autisme årlige lejr for familier bestående af enlige forsørgere med børn med autisme. I år fik 40 familier med kontanthjælp som indtægt muligheden for et gratis ophold i de smukke omgivelser i Dansk Folkeferies gamle ferieby på GL. Hellebækvej , som sidste år blev genindviet som en ferieby for særligt økonomisk dårligt stillede efter en renovering bekostet af fondene FolkeFerie.dk, fonden Realdania og A.P Møllers og Hustris Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Efter en rundvisning på stedet med et par af familierne, så blev dagen afslutte med en munter familiedyst med de fleste af børnene som deltagere. Her fik prinsessen også æren af at starte flødebollemaskinen ved at kaste en bold i en i et lille hul, som aktiverer en arm, som skyder en frisk flødebolle op i luften, som så skulle gribes af de andre deltager.

Og til sin egen store lettelse og forundring ramte hun skam rigtig i første forsøg til et stående bifald.

Landsforeningen Autismes ferielejr bliver i år afholdt for 4. år.