Politiet advarer mod afpresser-mails

Nordsjællands Politi advarer mod afpresser-mails, som er i omløb.
Nordsjællands Politi advarer mod afpresser-mails, som er i omløb.

Send penge – eller vi offentliggør kompromitterende intimbilleder af dig.

Sådan lyder indholdet i de afpresser- mails, som florerer i denne tid, og Nordsjællands Politi advarer nu folk mod at lade sig afpresse af de udenlandske mails, som truer med at offentliggøre kompromitterende billeder til hele deres netværk, hvis ikke de indbetaler et beløb.

Indenfor de sidste par dage har politiet modtaget tre anmeldelser fra folk i Helsingør, som har været udsat for afpresser-mails.

En 51-årig mand modtog torsdag morgen klokken 6.45 en mail, hvori der stod, at hvis ikke han indbetalte 300 US Dollars, så ville der blive offentliggjort intim-billeder af manden. Mailen var sendt fra en ukendt udenlandsk e-mailadresse.

Lørdag klokken 19.,38 var det en 47-årig kvinde, der fik e-mail om, at der ville blive videresendt videoklip med upassende og kompromitterende billeder af hende til alle hendes kontanter, hvis ikke hun indbetalte 29 dollars i Bitcoin. Teksten var også i dette tilfælde på engelsk.

Og søndag klokken 17.22 var det en 46-årig kvinde fra Helsingør, som blev forsøgt afpresset til at indbetale 1900 dollars i Bitcoin.

Nordsjællands Politi opfordrer folk til at anmelde det, hvis de får lignende afpresser-mails.

– Det er jo forsøg på afpresning, og det er strafbart, siger politikommissær Anders Schütt.