Livgarden marcherede i historiske rammer

Foto: Tijana Krstic

Helsingør: Lyden af fløjte og trommer fik mødrene til at trippe i deres høje hæle mod Stengade. Fædre, søskende, kærester og bedsteforældre hev hurtigt kameraerne frem for at forevige øjeblikket.

Lørdag var nemlig en stor dag for 131 nyuddannede livgardister og deres familier, dagen markerede nemlig, at de var færdige med deres fire måneder lange værnepligt og nu kunne gå i gang med livgardistuddannelsen.

De 131 marcherede sammen med 16 officerer og befalingsmænd gennem Helsingør for at ende ved Kronborg, her stod familierne, men også borgmester Benedikte Kiær (K), og ventede.

– I står her, fordi I har gennemgået hård træning og læring. I har været på jeres Rex-tur, jeres manddomsprøve, og nu står I det sted, hvor Prins Hamlet også bestod sin manddomsprøve, sagde borgmesteren i sin tale til de nye livgardister.

– Det kræver mere end våben og råstyrke at komme i livgarden, det kræver nemlig også stort mod og stor moral. Det er et flot syn, når I marcherer gennem denne smukke by. Jeg håber dog ikke, at I er blevet alt for trætte i benene, så I husker at rejse jer i aften for pigerne, når de skal pudre næsen, eller når de vil danse, sagde borgmesteren med henvisning til den Blå Fest, som fandt sted på Comwell Borupgård lørdag aften.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis og se billederne her.