Kulturhuset Bølgen satser på de lokale

Bølgens nye sæsonprogram blev præsenteret i går, og det er som altid flot og alsidigt, så der er ikke noget at sige til, at de tre herrer ser glade ud. Det er fra venstre Palle Knudsen, Casper Skovgaard og Udita Budde. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Bølgens nye sæsonprogram blev præsenteret i går, og det er som altid flot og alsidigt, så der er ikke noget at sige til, at de tre herrer ser glade ud. Det er fra venstre Palle Knudsen, Casper Skovgaard og Udita Budde. Foto: Dorte Møller Rasmussen

Bølgen på Jæmtlandsvej er klar med nyt flot og alsidigt program, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden Kulturværftet i Helsingør blev åbnet i 2010 har det 20 år gamle Kulturhus Bølgen i Ålsgårde ændret fokus. Fra at tænke arrangementer meget bredt bliver der mere og mere fokus på, at Bølgen er lokalområdets kulturhus, og det har den daglige leder, Udita Budde, Palle Knudsen og Caspar Skovgaard det rigtig fint med.

Masser af frivillige

På årsplan bliver Bølgen besøgt af 53.000, og 45 aktive frivillige samt lige så mange reserve-frivillige sørger for at få tingene til at fungere. Det frivillige guld

– De er guld værd for os, og de giver os nogle fede input ala »hvorfor gør I ikke …« Derfor bliver de også fejret med en middag for Bølgevenner den 16. januar, hvor Udita og Palle går i køkkenet og serverer alles livret: Gratis mad. Her er eventuelle kommende frivillige også velkomne til at høre mere om opgaverne.

Sidste år fejrede Bølgen 20 års fødselsdag med et brag af en fest. Kulturhuset har fundet sine ben, og det nye sæsonprogram, som i disse dage husstandsomdeles, byder da også – sædvanen tro – på lidt af hvert. Fra musik og rejser, til strikkeklub og romsmagning, teater og en weekend i kunstens tegn samt som noget nyt en foreningens dag, som skal holdes den 17. juni.

– Det er en gammel drøm, at foreninger på kryds og tværs kan præsentere sig og mødes i et større fællesskab, så jeg håber, det kan blive en tradition, siger Udita Budde.

Budget på 3 mio. kr.

Kulturhuset Bølgens budget er på 3 millioner kroner årligt, og af det beløb skal der betales lønninger, bygninger, vedligeholdelse, drift og arrangementer.

Bølgen har cirka 60 arrangementer om året, og de fleste af dem giver et overskud. Det ligger normalt på cirka 380.000 kroner, men i 2016 har der været ekstra gang i kulturhuset, så indtjeningen er øget med 120.000 kroner.

Men derfor kan Bølgen hele tiden bruge flere penge til arrangementer, og for at frigive nogle midler til nye ideer, søger man nu om sponsorstøtte til udgivelsen af det husstandsomdelte program, der udgives i 14.000 eksemplarer.