Kronborggymnasterne til europæisk gymnastikfestival

Kronborggymnasterne deltager i gymnastikstævnet i Tjekkiet.
Kronborggymnasterne deltager i gymnastikstævnet i Tjekkiet.

2000 danske gymnaster er i disse dage til EUROGYM 2016 i Cêské Budejovice i Tjekkiet. Sammen med ca. 4000 andre unge gymnaster fra hele Europa, har gymnasterne, været med i en ungdoms gymnastikfestival med gymnastik, masser af workshops og socialt samvær nonstop i en uge. EUROGYM er et af GymDanmarks breddeevents, som er en gymnastikoplevelse i absolut særklasse og giver deltagerne minder for livet.

Holdet fra Helsingør Gymnastikforening, Kronborggymnasterne, er en gruppe piger mellem 10-15 år. De er et sammensat opvisningshold, der til dagligt laver Idrætsgymnastik og TeamGym og deltager ved nationale konkurrencer i løbet af året. Mange af pigerne på holdet har været med før og i alt har holdet fra Helsingør været med tre gange til EUROGYM. Træner for holdet og formand for Helsingør Gymnastikforening Søs Hougaard er meget begejstret for konceptet og deres oplevelser ved EUROGYM.

-EUROGYM er fantastisk på mange måder, man får lov at se rigtig meget gymnastik – og for foreningslivet gør det bare en kæmpe forskel. Pigerne bliver koblet sammen på tværs af hold og de har simpelthen så meget glæde af hinanden. De fremstår her som en samlet gruppe, selvom de derhjemme går på mange forskellige hold. Det er helt sikkert noget vi vil gøre igen, og vi er allerede begyndt at snakke om hvad opvisningen skal indeholde i Belgien (red. EUROGYM 2018 bliver afholdt Belgien), fortæller Søs Hougaard.

Kronborggymnasterne har ligesom de andre danske hold deltaget ved fire workshops i løbet af ugen, og de har klart nogle favoritter;

– Vi synes alle sammen, at det at ro kano var noget af det sjoveste – de var ellevilde. Vi har også været en tur i badeland og det var så fedt. Det var de to ting, men så er det selvfølgelig også at opvise foran andre gymnaster, fordi de ved godt hvad det kræver at lave det vi gør. Så det er helt sikkert også en af de bedste ting, fortæller Søs Hougaard.

Holdet var også udvalgt til at deltage i Gallaen og repræsentere Danmark sammen med fire andre danske hold foran 5000 mennesker i Budvar Arena.