Håndværker stjal guldsmykker fra kunde på Strandvejen

Tyveriet fandt sted i en villa her på Nordre Strandvej.
Tyveriet fandt sted i en villa her på Nordre Strandvej.

En i dag 30-årig elektriker stjal smykker for over 54.000, da han var på arbejde i Strandvejs-villa i Ålsgårde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fristelsen var for stor for en i dag 30-årig indehaver af et elinstallatørfirma med adresse i Gribskov Kommune, da han i oktober 2013 var i færd med at udføre en opgave i en villa på Nordre Strandvej. For fornyelig indrømmede han nemlig ved en retssag ved Retten i Helsingør, at han kom til at stjæle den kvindelige beboers smykker, som var af mærket Ole Lynggaard. I alt var der tale om smykker til en samlet værdi af 54.500 kroner. Mere præcist drejede de sig om ørenringe og en smykkelås i hvidguld samt et silkearmbånd, fremgår det af en udskrift af dombogen.

Som nævnt erkendte den 30-årige sig skyldig uden forbehold, og var ikke belastet af en kriminel fortid. Det var øjensynlig en del af baggrunden for, at dommen endte med at blive på 40 dages betinget fængsel. Han skal dog inden seks måneder udføre 40 timers samfundstjeneste. Derudover skal han betale sagens omkostninger.

Der bliver dog i dommen også lagt vægt på, at der er en række skærpende omstændigheder ved tyveriet. Det skyldes, at den 30-årige havde fået adgang til hjemmet i forbindelse med sit arbejde, og der var tale om smykker med en betydelig værdi.