
Mønterne bliver ved med at komme forkert op på disken, og kunden bliver mere og mere forvirret. Det kunne være en af de situationer, hvor det er vigtigt, at personalet ved, hvordan de skal håndtere demente i dagligdagen.
Af samme grund er otte nordsjællandske kommuner gået sammen om en fælles indsats målrettet mange forskellige faggrupper, som med stor sandsynlighed kommer i kontakt med demente mennesker. Det handler eksempelvis om butikspersonale, taxachauffører og frivillige i foreningslivet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
– I takt med, at der bliver flere mennesker med demens, giver det mening, at hele samfundet er klædt på til det, siger projektleder Charlotte Meiner Kam.
I øjeblikket bliver der arbejdet på selve udrulningen af undervisningsprojektet, som forventes at gå i gang efter sommerferien. Og det giver god mening at uddanne civilsamfundet til at håndtere demente bedre, viser blandt andet erfaringer fra England. Det kan være medvirkende til, at færre demente bliver væk, og store eftersøgninger kan undgås.
– Jeg har beskæftiget mig med den lille engelske kommune Crawley, hvor man har målt på indsatsen og kan se, at det hjælper, siger uddannelsesleder Kirsten Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.
De otte nordsjællandske kommuner i projektet er Helsingør, Hørsholm, Hillerød, Fredensborg, Gribskov, Allerød, Halsnæs og Frederikssund.