27 city-lejligheder bliver snart sat til salg

Der bliver for alvor arbejdet på den karakteristiske bygning her på Fiolgade, som indtil indvielsen af det nu nedlagte Helsingør Hospital på Esrumvej. Foto: Andreas Norrie
Der bliver for alvor arbejdet på den karakteristiske bygning her på Fiolgade, som indtil indvielsen af det nu nedlagte Helsingør Hospital på Esrumvej. Foto: Andreas Norrie

De billigste af lejlighederne i det gamle Øresundshospital kommer til at koste lidt under 1,8 millioner kroner, og byggeriet står klar til indflytning næste sommer.

Det seneste års tid er det kun gået langsomt fremad med ombygningen af det gamle Øresundshospital på Fiolgade, som kommunen tilbage i 2010 solgte for et mindre tocifret millionbeløb til ejendomsinvestoren Eskil Peter Lund. Men den seneste tid har forbipasserende kunne iagttage, hvordan byggeriet for alvor er i gang.

Det er også baggrunden for, at selskabet Segura Management i København nu på dets hjemmeside annoncerer, at byggeriet kommer til at stå klar til indflytning i juli 2017, og der bliver tale om i alt 27 lejligheder fra 70 til 185 kvadratmeter, som enten kan købes som ejerlejligheder eller lejes. Der er samtidig også åbnet op for, at man kan skrive sig op til lejlighederne. Det fremgår endvidere af siden, at de mindste lejligheder vil blive sat til salg til en pris på 1.795.000 millioner kroner. Det fremgår ikke, hvad de største af lejlighederne kommer til at koste.

Eskil Peter Lund har tidligere forklaret overfor Frederiksborg Amts Avis, at årsagen til at projektet har været så længe undervejs har været problemer med at få tilladelserne i hus hos såvel Kulturstyrelsen som Helsingør Kommune. Det skyldes blandt andet, at bygningen, hvis hovedbygning er fra 1794, ved salget var fredet.

Ejendomsinvestoren har dog ifølge eget udsagn aldrig været bekymret over, hvorvidt det er muligt at sælge eller udleje lejlighederne. Det skyldes beliggenheden og der er tale om seniorvenlige boliger.