15-årig truede med hardball-pistol “for sjov”: Nu er han idømt betinget fængsel

En 15-årig ung mand truede flere med en hardball-pistol i januar på Espergærde Station. Nu er han idømt 30 dages betinget fængsel.

15-årig truede med hardball-pistol “for sjov”: Nu er han idømt betinget fængsel

Det kan være svært at se forskel på en hardball-pistol og en rigtig pistol, har meddelelsen fra politiet været flere gange. Arkivfoto.

En 15-årig ung mand er idømt 30 dages betinget fængsel.

Det sker, efter en episode den 2. januar i år på Espergærde Station, hvor den unge mand, der går i 9. klasse, opførte sig truende og pegede en hardball-pistol mod en kammerat og flere ikke identificerede personer.

Da politiet efterfølgende fik fat i ham, havde han midlertidigt bortskaffet hardball-pistolen med dertilhørende lyddæmper i en hæk. Han viste selv politiet, hvor pistolen lå.

Manden, der går i 9. klasse, blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenlovens, da han var under 18 år og heller ikke havde nogen våbentilladelse.

Selv forklarer han, at ikke pegede på folk med pistolen, “for det gør ondt at blive skudt”. Han pegede kun mod kammeraten, og det var “for sjov”.

Natten mellem den 1. og 2. januar havde han i fællesskab med to kammerater begået indbrud i et kælderrum ved Svinget, hvor de havde stjålet hardball-pistolen. Derfor blev han også tiltalt for indbrudstyveri.

Den 15-årige erkendte sig skyldig i tiltalerne og blev dømt til 30 dages betinget fængsel.

Dertil skal han efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet og betale sagens omkostninger

Loven om hardball i Danmark

Politiet har tidligere advaret, at det kan være svært at se forskel på en hardball-pistol og en rigtig pistol – ofte fordi de også er bygget til at ligne de rigtige modeller så meget som muligt.

Det kan derfor være meget farligt at gå rundt med en hardball-pistol i det offentlige rum, hvorfor lovgivningen også er tydelig på området.

Hardball-pistoler eller “softguns” hører under våbenlovgivningen.

Du skal være over 18 år for at købe og eje et hardball/softgun-våben, uanset om den er manuel, elektrisk, Co2- eller gasdrevet.

Når våben transporteres skal det ske tildækket – som i en kuffert eller lignende.

Unge mellem 16 og 18 år må gerne spille med hardball-våben på baner, der er godkendte af politiet, og hvis de har en skriftlig tilladelse fra forældrene.

Der må aldrig spilles på offentlige arealer.

Man må gerne skyde på privat grund, så længe man ikke er til fare for dyr eller mennesker. Ligeså må skud ikke ramme uden for privat grund.