Teknisk fejl drillede toget

Frederiksværk Station.
  200809 Foto. Allan Nørregaard
Frederiksværk Station. 200809 Foto. Allan Nørregaard

En fejl i fjernstyringssystemet gjorde at togene på Hillerød-Frederiksværk-Hundested-banen måtte holde stille i flere perioder både torsdag og fredag i sidste uge.

– Torsdag og fredag var der periodiske udfald på fjernstyringen. Periodiske fejl er de sværeste at have med at gøre, men efter at vi skiftede transmissionsudstyr natten til lørdag har der ikke været udfald, så jeg håber vi har fundet fejlen, siger kvalitets- og miljøchef ved Lokaltog Kurt Lauridsen.

Fejlen i fjernstyringssystemet betød at man mistede overblikket over hvor togene var, så man måtte stoppe al kørsel på strækningen. Torsdag blev der en kort overgang indsat busser, mens to stop fredag var så korte at man ikke nåede at tilkalde busser.

Natten til søndag var der yderligere forsinkelser på Frederiksværk-Hundested-banen, men her skyldes det at der blev foretaget politiarbejde på Hillerød station.

Kurt Lauridsen opfordrer i øvrigt passerer i lokalbanen til at benytte det gratis tilbud Mit Movia, hvor man kan tilmelde sig og få informationer enten via sms eller email eller begge dele om ændringer på den linje, type og de tidspunkter man ønsker.