Skulderklap til Peter Plant

Foto: Kasper Daugbjerg
Grønessegård og alternativ Plant.
  170714  Foto: Allan Nørregaard
Grønessegård og alternativ Plant. 170714 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Årets ildsjæl i Region Hovedstaden kan være Peter Plant fra Torup. Stationsforstanderen på Dyssekilde Station, som også er formand for Torup Bogby, tovholder på Torup Marked, medlem af Spisekammer Halsnæs og Torup Ting og formand for LAG-Halsnæs Gribskov, er blandt de nominerede til den regionale landdistriktspris.

– Det, synes jeg, er stort. Det er et skulderklap til det lokale liv i det hele tiden og også et fælles skulderklap. Prisen er på en side personlig, men det handler også om det miljø, jeg færdes i, hvor der er mulighed for at lave lokale initiativer. Det kræver også samarbejdspartnere, som kan se det gode i ideerne, og som er klar på at tage fat, siger Peter Plant.

Ildsjæleprisen uddeles til personer, der med deres frivillige indsats og store engagement gør en stor forskel for levevilkårene i mange lokalsamfund i Danmark. Samtidig har de en uvurderlig betydning for det særlige fællesskab, som eksisterer mange steder i landdistrikterne.

Ingen forventninger

Han fik torsdag formiddag af vide af priskoordinatoren fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, at han var blandt de nominerede. I samarbejde med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Virksomhedsnetværket F5 er det i år Halsnæs Kommune, som står for kåring og fejring af Årets iværksætter og ildsjæl i Region Hovedstaden og Bornholm. Halsnæs Kommune er blevet udvalgt som vært for dette års uddeling af priserne, fordi der her er igangsat initiativer, som bliver realiseret, og som skaber fremgang i området. Sidste år foregik prisuddelingen på Bornholm, og her var det lokale, som løb med priserne. Det får dog ikke Peter Plant til at skrue forventningerne op.

– Jeg sætter ikke næsen op efter noget. Måske ender jeg med bare at være en glad gæst. Det er ikke det væsentlige. Det handler om at tale udkantsdanmark op, siger Peter Plant og fortsætter:

– Det her handler om lokale projekter, der har karakter af samarbejde. Alle de projekter, jeg er en del af og har taget initiativ til, er samarbejder. Det viser, at Udkantsdanmark er fuldt af liv. Der sker spændende ting og danner grundlag for flot livskvalitet. Det spiller en rolle.

National pris

Kåringen finder sted torsdag den 26. februar 2015 kl. 15.00-18.00 i Færgeterminalen, Hundested Havn, Færgevej 4, 3390 Hundested.

Vinderne af de to priser i Region Hovedstaden vil sammen med vinderne i de fire andre regioner blive indstillet til de landsdækkende priser i de samme kategorier. De bliver uddelt af minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen(S) på landdistriktskonferencen den 23.-24. april.