Selvfølgelig ja til alment boligbyggeri

Jannik Haulik Jørgensen, Byrådsmedlem for Socialdemokraterne og A-kasseleder i 3F

Svar til Kent Hedemann Kristensen, som ikke ønsker alment boligbyggeri i nærheden af deres ejerboliger i Kregme syd. Grunden til dette skulle være, at man ikke vil være naboer til socialt udsatte borgere.

I Halsnæs har vi ligesom i andre kommuner alment boligbyggeri, og det skal vi selvfølgelig fortsætte med at have.

Ja. Jeg vil endda sige, at vi skal have mere alment boligbyggeri i Halsnæs kommune, da denne boligtype oftest er lidt billigere at bo i end private lejeboliger.

Derfor har vi socialdemokrater sat en proces i gang, hvor vi afdækker mulige områder, hvor man kan bygge alment boligbyggeri. Hvilket ligger helt i tråd med det arbejdsprogram, vi gik til valg på for tre år siden.

Dette kunne være Kregme syd området, som efter min personlige mening vil være et fornuftigt sted at placere alment boligbyggeri, da Halsnæs kommune har et område, som netop kunne udlægges til alment boligbyggeri.

Det undrer mig en del, at man kalder borgere som bor i alment boligbyggeri for socialt udsatte borgere. Når vi ser på det almene boligbyggeri i Vinderød (Arresøparken) eller det alment boligbyggeri i Kregme (Stærekasserne), så tænker jeg ikke at de beboere vil kaldes for socialt udsatte borgere.

Her bor Sosu-assistenten ved siden af damefrisøren, som igen er nabo til det ældre pensionistpar, som har solgt ejerbolig, for at bo til leje i et alment boligselskab og derved nyde sit otium og sin friværdi fra deres solgte ejendom.

Jeg vil tro, at de ville blive kede af at blive kaldt socialudsatte borgere, da de også betaler skat af deres indtægter til kommunen.

For mig som socialdemokrat finder jeg det vigtig at alment boligbyggeri ligger tæt op af villakvarterne her i Halsnæs. Det skaber en god dynamik imellem ejer og lejer og ikke lave villakvarterne til rigmandsgettoer.

Så at påstå at beboere i alment boligbyggeri i Kregme syd vil fylde området med socialt udsatte beboere tror jeg ikke på.

Nej, jeg tror det vil fylde Kregme syd kvarteret med beboere som vil nyde at bo og leve i dette skønne kvarter og være med til at skabe mere liv.