På skattejagt ved Hvide Klint

Foto: Kasper D. Christensen

HALSNÆS: »Der er kun 50 meter endnu. Det er hurtigt klaret«, lyder stemmen fra min følgesvend. Kompasnålen peger ligefrem og afstandsmåleren tikker langsomt mod nul. Jeg er på vej mod sidste X på skattekortet og sætter farten lidt op.

Det er Halsnæs Kommune, som gennem et nyt tiltag inviterer på skattejagt. De udviklede i november sidste år app'en »Naturskatten« til iPhone, og er så småt ved at lancere den. App'en tager brugeren med på skattejagt i naturen ved Hvide Klint.

– Vi prøver at formidle naturen til de 7- til 12-årige, som sidder foran ders iPhone og iPad. Vi vil gerne have dem ud i naturen i stedet for, at de sidder og spiller Fifa hele dagen, siger Jacob Lausen, fagkoordinator i Team Natur i Halsnæs Kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Ved hjælp af et kompas og en afstandsmåler på telefonen skal man finde frem til seks X'er på et særligt designet naturskattekort, så hurtigt som muligt. Ruterne går gennem et naturskønt område, og ved hver skat åbenbares spøjse informationer og levende grafik om lige netop det natursted, man har nået.

Mens skattejagten står på, glemmer man hurtigt, at Frederiksværk centrum få minutter væk fra feriekolonien for børn, Hvide Klint.

Da undertegnede tager turen op af de små skovstier, er der er ikke en sjæl at se i miles omkreds. Mine eneste følgesvende er den susende blæst, fuglenes kvidren og træerne, der knager faretruende over mit hoved. Og Jacob Lausens stemme ud af telefonens højtalere selvfølgelig.

Med fire rigtige og to forkerte er der dog plads til forbedring. Enten har jeg været for langsom eller svaret for meget forkert, for en person ved navn »Mr. Pelobates« kigger triumferende ned på mig fra topscorerlistens førsteplads.

Jeg kan dog glæde mig over, at jeg snart får mulighed for at komme på flere skattejagter.

Skattekortsapp'en er nemlig endnu ikke færdigudviklet. Jacob Lausen og en grafiker arbejder stadig med småfejl på den, og senest til sommer er det planen, at endnu to områder bliver en del af skattejagten.

– Vi vil gerne formidle to områder mere på samme måde. Det ene bliver i Hundested, og det andet er ikke fastlagt. Når de områder er en del af skattejagten, vil vi lancerer den rigtigt, siger Jacob Lausen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.