Gang i nogle anderledes boldspil

Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen

Projekt Multisport Halsnæs er i fuld gang. Formålet er at støtte børn og unge i Høje Tøpholm/Degnebakken i Hundested og Maglehøj i Frederiksværk.

Og det er ikke de helt almindelige idrætsgrene, der er på menuen. Det kan være iceskating, parkour, streetbasket, streetdance, streethockey, skating på bane, wind- og kitesurfing og meget andet.

Søndag er der gang i futsal og panna fodbold i Frederiksværk hallen. Og selv om starten er en anelse kaotisk – uden nøgle til hallen, alarmen, der går i gang og derefter manglende belysning – er motivationen i top både hos deltagere og de unge trænere.

Andreas Klareskov på 16, som går i 1.g,, er kommet fra Melby for at være med denne formiddag. Han er træner, og forklarer om futsal, at det spilles på en almindelig indendørs håndboldbane – uden bander.

– Der er særlige regler i forhold til indendørs fodbold, som det ellers minder om. Spillet går hurtigt, det er hele tiden i gang, og jeg synes faktisk, det er sjovere end indendørs fodbold.

Matthias Zølner og Mark Oxenløwe, begge 14, er også fra Melby-Liseleje Idrætsforening og er i dag med for at træne Maglehøjdrengene i Panna-fodbold. Pannafodbold spilles en-til-en på en otte-kantet, lukket bane med en lav bande og to mål. Begge de unge drenge er medlem af streetsoccer.dk og har i sidste uge vundet rækken og er gået videre til næste runde i futsal. I dag er det dog pannafodbolden, de to skal organisere.